Publicerad: lördag, 17 april, 2021 - 19:02Uppdaterad: lördag, 17 april, 2021 - 20:05
  • Kennedy Igboananike hade IFK:s bästa chans. Arkivbild.

IFK förlorade mot Inter

IFK Mariehamn förlorade lördagens träningsmatch mot FC Inter i Åbo med 0-1.

Målet kom redan efter en minut när Benjamin Källman nickade in en hörna. Efter det försvarade sig IFK bra under den första halvleken, men skapade inget framåt.

I den andra halvleken blev det bättre fart framåt för IFK och de skapade några chanser, den bästa hade Kennedy Igboananike som blev frispelad men sköt grovt utanför. Det blev även en rejäl bytesrumba i båda lagen i den andra halvleken och spelet blev lite ryckigt på grund av det. IFK hade bara tre dagar på sig att träna inför den här matchen eftersom laget hade varit i karantän på grund av att en ledare tidigare var smittad med covid-19.

- När det gäller Mohammed Abubakari så är han inte riktigt där träningsmässigt ännu för att spela match och alla papper är inte klara gällande Alan Henrique, så vi kunde inte använda honom i dag, sade tränaren Lukas Syberjyski efter matchen.

Inkommande lördag spelar IFK den sista träningsmatchen när Ilves tar emot i Tammerfors. Sen är det dags för seriepremiär den 3 maj mot FC Honka på bortaplan.