Publicerad: fredag, 12 februari, 2021 - 15:52Uppdaterad: fredag, 12 februari, 2021 - 20:13
  • Screenshot från Ruutus TV-sändning.

IFK förlorade mot Inter

IFK Mariehamn förlorade även den andra matchen i gruppspelet i finländska cupen när FC Inter vann med 2-0 i Åbo.

Matchen var egentligen chansfattig och spelet på mittplanen var ganska jämnt. Men Inter gjorde ändå alltså två mål. Det första kom efter att provspelande cyprioten Angelis Angeli skulle passa hem till målvakten Oskari Forsman. Passning gick istället rakt i fötterna på Timo Furuholm som gjorde det första målet efter 17 minuter. Det andra målet kom drygt 20 minuter in i en andra halvleken efter ett inlägg som Angelis Angeli nickade bort, men inte bättre än att Aleksi Paananen fick bollen perfekt för en volley och placerade säkert in den.

Det innebär att IFK:s chanser att ta sig vidare från gruppen är mikroskopiska. Enda chansen som återstår är att Honka ska vinna över Haka i morgon och sen ska IFK vinna över Honka i den sista matchen samtidigt som Inter vinner över Haka, då blir det en målskillnadsaffär. Matchen mot Honka spelas nästa söndag i Mariehamn.