Publicerad: söndag, 15 maj, 2022 - 17:12Uppdaterad: söndag, 15 maj, 2022 - 18:12
  • IFK-målvakten Elmo Henriksson på en bild från en hemmamatch tidigare i år.

IFK förlorade mot Ilves

IFK Mariehamn förlorade söndagens bortamatch i fotbollsligan mot Ilves med 0-1.

Egentligen var det en så kallad typisk 0-0-match där ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist. I stora drag var det en händelsefattig match med lågt tempo som tände till på slutet efter att Tammerfors-laget gjorde målet. Det kom efter 82 spelade minuter när Petteri Pennanen kunde styra in ett lågt inspel från vänster.

IFK skapade ett bra läge att kvittera precis när klockan passerat 90 minuter, Robin Sid slog ett fint inlägg som Jean-Christophe Coubronne nickade, men Ilves-målvakten Rasmus Leislahti gjorde en bra räddning.

Enligt den officiella statistiken hade Ilves ett skott på mål och det gick in, medan IFK hade fem skott på mål. Sett över hela matchen hade Ilves mer hand om bollen, men det rullades mest runt på mittplan.
IFK är nu nere på tionde plats med sju poäng efter lika många spelade matcher. Närmast bakom, på kvalplats, är SJK med sex poäng och inkommande lördag väntar just SJK i Seinäjoki för IFK:s del i en viktig streckmatch.