Publicerad: fredag, 27 januari, 2023 - 17:11Uppdaterad: fredag, 27 januari, 2023 - 17:57
  • Bilden på Timi Lahti är från en match föra året.

IFK förlorade mot HJK

Det blev förlust för IFK Mariehamn i den andra omgången i Ligacupen när HJK vann med klara 3-0 i Helsingfors på fredagseftermiddagen.

HJK hade inte några problem att avfärda IFK och ta hem segern. Det var först när ställningen var 3-0 som IFK tilläts komma framåt lite och skapa någon chans som kunde ha resulterat i en reducering.

Kai Merilouto gjorde 1-0 efter 25 minuter och 2-0 gjordes av Tuomas Ollila med fem minuter kvar av den första halvleken. Det var en frispark som sköts över muren och det såg ut som att IFK-målvakten Elmo Henriksson hade full kontroll över skottet, men han tappade in bollen i mål. Slutresultatet fastställdes av Atomu Tanaka en knapp kvart in i den andra halvleken.

Nästa lördag spelar IFK Mariehamn nästa match i Ligacupen, även den på bortaplan när FC Inter tar emot i Åbo.