• IFK inne i en tuff period för tillfället. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Oskari Forsman räddade en straffspark, men Riku Riski tog hand om returen. Foto: Hasse Persson-Bru.
Hör Daniel Sjölund och Peter Lundbergs kommentarer efter matchen
Publicerad: tisdag, 25 juni, 2019 - 21:00, uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2019 - 00:13

IFK förlorade mot HJK

IFK Mariehamn förlorade dagens hemmamatch mot HJK med 0-2 inför 1405 åskadare på WHA.

IFK började matchen klart bäst och skapade flera bra chanser inledningsvis. Trots det var det gästande HJK som tog ledningen i den 24:e minuten när Lassi Lappalainen gjorde 0-1. Ett stundtals frustrerat IFK hade svårt att komma till farliga målchanser och HJK var nära att utöka ledningen i mitten av andra halvek men Oskari Forsman i IFK-målet räddade gästernas friläge. I den 82:e minuten ville IFK ha straff när bollen såg ut att ta på handen på en HJK-spelare. Istället blev det minuterna senare straff åt andra hållet. Oskari Forsman räddade igen men på den efterföljande returen punkterade Riku Riski matchen med HJK:s andra mål för kvällen.

Fler Sport

Engman räddade poäng för Chelsea

Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.

ÅM i Folkrace avbrutet efter olycka

Nyhetsnotisen i ljudformat:
En ambulans kallades till Vessingsboda motorbana och tävlingen avbröts efter att en förare tappat kontrollen över sin bil och kört in i en barrikad. Olyckan inträffade 12:59 enligt en åskådare, som rapporterar att föraren och en annan bil var på väg igenom samma kurva. Tävlingen avbröts efter olyckan på grund av skadans allvar.

Nytt samarbete tar innebandykillar till seriespel i Sverige

Verksamhetsledare David Eriksson, spelarna Åke Lundin och Robin Isaksson:
Ett samarbete mellan innebandylagen Våsc och IF Fram har resulterat i ett nytt lag, Våsc/IF Fram, med högstadiepojkar som i höst spelar i Upplandsserien i Sverige. Tidigare har åldersgruppen endast spelat på Åland, där antalet lag har minskat över tid.