Publicerad: tisdag, 25 juni, 2019 - 21:00Uppdaterad: onsdag, 26 juni, 2019 - 00:13
  • IFK inne i en tuff period för tillfället. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Oskari Forsman räddade en straffspark, men Riku Riski tog hand om returen. Foto: Hasse Persson-Bru.

IFK förlorade mot HJK

IFK Mariehamn förlorade dagens hemmamatch mot HJK med 0-2 inför 1405 åskadare på WHA.

IFK började matchen klart bäst och skapade flera bra chanser inledningsvis. Trots det var det gästande HJK som tog ledningen i den 24:e minuten när Lassi Lappalainen gjorde 0-1. Ett stundtals frustrerat IFK hade svårt att komma till farliga målchanser och HJK var nära att utöka ledningen i mitten av andra halvek men Oskari Forsman i IFK-målet räddade gästernas friläge. I den 82:e minuten ville IFK ha straff när bollen såg ut att ta på handen på en HJK-spelare. Istället blev det minuterna senare straff åt andra hållet. Oskari Forsman räddade igen men på den efterföljande returen punkterade Riku Riski matchen med HJK:s andra mål för kvällen.