Publicerad: söndag, 17 december, 2023 - 17:48Uppdaterad: söndag, 17 december, 2023 - 18:36
  • Bild från en tidigare match. Foto: Johan Ågren

IFK förlorade fartfylld match mot Mälarö – gästerna avgjorde i förlängning

IFK Mariehamns hockeyherrar förlorade med 3-4 mot Mälarö HF i alltrean på söndagen.

De 324 åskådarna i Islandia fick se en fartfylld match, där Mälarö tog ledningen redan lite efter en minut. Det var också första periodens enda mål, även om det fanns chanser för båda lagen.

I den andra periodens trettonde minut kom kvitteringen för IFK, genom ett slagskott av Dominic Ingström. Fyra minuter senare gick IFK upp i ledning efter mål av Anton Ekstrand. Med lite drygt en minut kvar av andra perioden kunde Mälarö kvittera till 2-2.

IFK hade flera möjligheter att göra mål i numerärt överläge under matchen och fem minuter in i tredje perioden gjorde lagkaptenen Pontus Nylén just det, då han slog in en retur på ett skott av Niklas Kerwien. Kort efter målet drog IFK på sig två utvisningar och Mälarö kvitterade i spel fem mot tre med två och en halv minut kvar av ordinarie tid.

Efter tre spelade perioder var alltså ställningen 3-3 och det innebar fem minuters förlängning. Efter 64 minuter ishockey var det Mälarö som avgjorde och IFK lämnade matchen med en poäng.

Efter tre matcher i alltrean ligger IFK på tredje plats i tabellen med fyra poäng. Nu väntar jul- och nyårsuppehåll innan man på trettondagen, den 6 januari, möter Kista på bortaplan och sedan Waxholm på hemmaplan dagen efter.