• Både Daniel Sjölund och Aapo Mäenpää byttes ut skadade. Arkivfoto.
  • Dylan Murnane visades ut efter två gula kort. Arkivfoto.
Robin Sid var besviken efter slutsignalen:
Tränaren Peter Lundberg ger sin syn på matchen:
Publicerad: söndag, 2 juni, 2019 - 20:25, uppdaterad: söndag, 2 juni, 2019 - 21:11

IFK förlorade efter sent mål från Lahti

Fotboll. IFK Mariehamn mötte FC Lahti hemma på WHA på söndagskvällen. Matchen slutade 1-0 till Lahti efter att man gjort mål på stopptid.

IFK spelade med en man mindre från minut 67 då Dylan Murnane fick sitt andra gula kort för dagen och blev utvisad. Både före och efter utvisningen spelade IFK bra, det enda som fattades var kvalitén i avsluten.

Strax före Lahtis segermål ropade hela läktaren på WHA efter en straff då Robin Sid gick omkull i Lahtis straffområde.

- Det var kanske lite kontakt men jag föll lätt, ibland får man straff för sådana situationer. När man är en man mindre måste man försöka med lite sådana där grejer, tyvärr gick det inte hem den här gången, sa Sid själv efter matchen.

Under matchen fick IFK också byta ut Daniel Sjölund med en ljumskskada och Aapo Mäenpää som såg ut att få ont i ett knä efter en kollision med en motspelare.

- Det enda vi är missnöjda med i dag är avsluten, de övriga delarna var bra. Sen gör Lahti mål på sin nästan enda chans i matchen och det är otroligt tungt förstås, säger tränaren Peter Lundberg.

Fler Sport

ÅU lottades mot FC Espoo i damernas Finlands Cup

Idag lottades spelordningen för damernas Finlands Cup år 2019-2020.

Finland utan seger efter dubbelmöte mot Island

Finlands damlandslag blev utan triumfer i den senaste samlingen som innehöll två träningsmatcher mot Island på hemmaplan, som en förberedelse inför höstens EM-kval.

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.