Publicerad: onsdag, 7 juni, 2023 - 20:18Uppdaterad: torsdag, 8 juni, 2023 - 06:19

IFK förlorade bortamatchen mot Honka

Tre mål, ett rött kort och en straffräddning. Det blev en händelserik första halvlek i matchen mellan FC Honka och IFK Mariehamn när Esbo-laget kunde vinna med 2-1 (2-1).

Matchen på Hagalunds idrottsplats hade knappt börjat innan IFK tog ledningen. Robin Sid sköt ett skott där Honka-målvakten Maksim Rudakov släppte retur och Riku Sjöroos kunde enkelt rulla in IFK:s ledningsmål redan i den andra matchminuten.

Honka tog över matchen mer och mer efter det inledande målet och efter dryga kvarten fick hemmalaget en straff. Clesio försökte från elva meter men Elmo Henriksson stod för sin tredje raka straffräddning i ligan.

Hemmalaget fortsatte med stort bollinnehav och efter en halvtimme kom kvitteringen. I samband med en hörna fick Honka avsluta tre gånger. Två gånger klarade Henriksson men till slut kunde Ville Koski sätta 1-1.
Endast sju minuter senare hade Honka vänt på steken, efter en omställning fick Clesio skottläge i straffområdet och kunde skjuta in 2-1, vilket också var halvtidsresultatet.

I slutet av första halvlek gick IFK:s vänsterback Mikko Sumusalo in för bryskt i en närkamp och blev utvisad och uppförsbacken för IFK blev allt brantare.

Den andra halvleken såg ut som väntat. Honka med ett än större bollinnehav försökte döda matchen men IFK stod upp bra. Ett distansskott fick Honka till men Elmo Henriksson gjorde en kanonräddning uppe i krysset.

IFK förlitade sig på kontringar och fasta situationer och det var på en hörna som den stora kvitteringschansen skulle komma. Bollen damp ner i straffområdet och Jean-Christophe Coubronne avslutade men Maksim Rudakov gjorde en fantastisk räddning och styrde bollen till en hörna.

Matchen slutade 2-1 till Honka och IFK ligger kvar på elfte plats i tabellen med sex poäng. VPS har samma poäng men sämre målskillnad, laget har dessutom en match mindre spelad. Vasa-laget möter SJK, som är IFK:s nästa motståndare, på bortaplan imorgon, torsdag.