• Arkivfoto
Publicerad: söndag, 21 oktober, 2018 - 16:26, uppdaterad: söndag, 21 oktober, 2018 - 20:12

IFK föll mot Kemi - räddade av KuPS

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade mot PS Kemi med 0-2. Men KuPS gjorde jobbet hemma mot TPS och vann med 2-1. Även SJK föll mot HJK. Läget är därmed oförändrat i botten.

På en gropig och halkig plan i Kemi gjorde två av fotbollsligans klart sämre lag upp i en match som inte bjöd på särskilt många ljusglimtar.

Två diskutabla domslut var det som satte störst färg på matchen. I matchens 23:e minut åkte IFK:s högerback Hamed Coulibaly på ett rött kort när han i en duell tryckte ifrån mot moståndaren Husein Demiri som var på väg att springa sig fri. Kemi-spelaren föll lätt och domaren tvekade inte att dra fram det röda kortet.

I den 69:e minuten kom en snarlik situation när IFK:s Aleksei Kangaskolkka sprang sig fri med bollen och vräktes omkull av en Kemi-försvarare. Domaren blåste inte ens frispark.

IFK hade många chanser att göra mål. Simon Silverholt brände ett friläge. Aleksei Kangaskolkka och Ivan Tatomirovic såg till att bollen dansade på mållinjen ett par gånger i tilltrasslade situationer där den riktiga skärpan från IFK:arna saknade.

Istället var det Juho Mäkelä, kaptenen i PS Kemi som gjorde skillnaden. I matchens 45:e minut smög han in bakom Tatmoirovic och nickade in 1-0 från nära håll. I den 87:e minuten väggspelade han fram Ville Moilanen som kunde avsluta inne i boxen fram till 2-0.

IFK lyckades inte vinna, men det gjorde inte de andra streckkonkurrenterna heller. TPS hade ledningen mot KuPS men föll till slut med 1-2. HJK besegrade SJK med 1-0. Det innebär att TPS behåller kvalplatsen, två poäng bakom IFK. TPS måste nu vinna i den sista omgången hemma mot HJK för att IFK ska halka ned till kvalplats.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.