• Arkivfoto
Publicerad: söndag, 21 oktober, 2018 - 16:26, uppdaterad: söndag, 21 oktober, 2018 - 20:12

IFK föll mot Kemi - räddade av KuPS

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade mot PS Kemi med 0-2. Men KuPS gjorde jobbet hemma mot TPS och vann med 2-1. Även SJK föll mot HJK. Läget är därmed oförändrat i botten.

På en gropig och halkig plan i Kemi gjorde två av fotbollsligans klart sämre lag upp i en match som inte bjöd på särskilt många ljusglimtar.

Två diskutabla domslut var det som satte störst färg på matchen. I matchens 23:e minut åkte IFK:s högerback Hamed Coulibaly på ett rött kort när han i en duell tryckte ifrån mot moståndaren Husein Demiri som var på väg att springa sig fri. Kemi-spelaren föll lätt och domaren tvekade inte att dra fram det röda kortet.

I den 69:e minuten kom en snarlik situation när IFK:s Aleksei Kangaskolkka sprang sig fri med bollen och vräktes omkull av en Kemi-försvarare. Domaren blåste inte ens frispark.

IFK hade många chanser att göra mål. Simon Silverholt brände ett friläge. Aleksei Kangaskolkka och Ivan Tatomirovic såg till att bollen dansade på mållinjen ett par gånger i tilltrasslade situationer där den riktiga skärpan från IFK:arna saknade.

Istället var det Juho Mäkelä, kaptenen i PS Kemi som gjorde skillnaden. I matchens 45:e minut smög han in bakom Tatmoirovic och nickade in 1-0 från nära håll. I den 87:e minuten väggspelade han fram Ville Moilanen som kunde avsluta inne i boxen fram till 2-0.

IFK lyckades inte vinna, men det gjorde inte de andra streckkonkurrenterna heller. TPS hade ledningen mot KuPS men föll till slut med 1-2. HJK besegrade SJK med 1-0. Det innebär att TPS behåller kvalplatsen, två poäng bakom IFK. TPS måste nu vinna i den sista omgången hemma mot HJK för att IFK ska halka ned till kvalplats.

Fler Sport

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.

IFK fick storstryk av SK Iron

Sex sekunder var det som krävdes innan SK Iron kunde spräcka nollan på IFK Mariehamn i första period. Det var bara början på en tung lördagseftermiddag för IFK som förlorade matchen med 3-9 (1-3, 1-2, 1-4).