Publicerad: söndag, 21 oktober, 2018 - 16:26Uppdaterad: söndag, 21 oktober, 2018 - 20:12

IFK föll mot Kemi - räddade av KuPS

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade mot PS Kemi med 0-2. Men KuPS gjorde jobbet hemma mot TPS och vann med 2-1. Även SJK föll mot HJK. Läget är därmed oförändrat i botten.

På en gropig och halkig plan i Kemi gjorde två av fotbollsligans klart sämre lag upp i en match som inte bjöd på särskilt många ljusglimtar.

Två diskutabla domslut var det som satte störst färg på matchen. I matchens 23:e minut åkte IFK:s högerback Hamed Coulibaly på ett rött kort när han i en duell tryckte ifrån mot moståndaren Husein Demiri som var på väg att springa sig fri. Kemi-spelaren föll lätt och domaren tvekade inte att dra fram det röda kortet.

I den 69:e minuten kom en snarlik situation när IFK:s Aleksei Kangaskolkka sprang sig fri med bollen och vräktes omkull av en Kemi-försvarare. Domaren blåste inte ens frispark.

IFK hade många chanser att göra mål. Simon Silverholt brände ett friläge. Aleksei Kangaskolkka och Ivan Tatomirovic såg till att bollen dansade på mållinjen ett par gånger i tilltrasslade situationer där den riktiga skärpan från IFK:arna saknade.

Istället var det Juho Mäkelä, kaptenen i PS Kemi som gjorde skillnaden. I matchens 45:e minut smög han in bakom Tatmoirovic och nickade in 1-0 från nära håll. I den 87:e minuten väggspelade han fram Ville Moilanen som kunde avsluta inne i boxen fram till 2-0.

IFK lyckades inte vinna, men det gjorde inte de andra streckkonkurrenterna heller. TPS hade ledningen mot KuPS men föll till slut med 1-2. HJK besegrade SJK med 1-0. Det innebär att TPS behåller kvalplatsen, två poäng bakom IFK. TPS måste nu vinna i den sista omgången hemma mot HJK för att IFK ska halka ned till kvalplats.