• Alexander Grundström gjorde IFK:s mål i förlustmatchen mot Älta. Arkivfoto: Malin Lundberg.
IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Publicerad: lördag, 18 januari, 2020 - 17:39, uppdaterad: lördag, 18 januari, 2020 - 17:49

IFK föll mot Älta

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Det dröjde halva matchen innan första målet kom och då var det Älta som satte 1-0. IFK kvitterade till 1-1 genom Alexander Grundström i slutet av andra perioden.
I början av sista perioden gjorde Älta sedan två mål inom en minut och IFK fick till en snabb reducering då Grundström satte 2-3 bara en halv minut senare. Men sedan lyckades IFK inte göra fler mål. Istället satte Älta spiken i kistan med två och en halv minut kvar av matchen då de gjorde sitt fjärde mål för dagen och matchen slutade med förlust 2-4 för de grönvita.

I morgon tar IFK emot Waxholm i Islandia klockan 14.45. IFK ligger just nu under nedflyttningsstrecket men det återstår ännu många matcher där man får fortsätta kriga för att behålla platsen i division tre.

Fler Sport

ÅU spelar cupsemi 22 mars

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll. Nu har datumet för Åland Uniteds semifinal i Finlands cup spikats.

WHA-bygget framskrider som planerat

Projektledare Dan Engblom om arbetet på WHA
Ombyggnationen av Wiklöf Holding Arena framskrider som planerat. - Vi har inte stött på några överraskningar alls ännu här på WHA, säger projektchefen Dan Engblom.

ÅSSF tvåa i Finlandsserien

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands sportskytteförening, ÅSSF, kom tvåa i lagtävlingen i luftpistol i Finlandsserien som pågått under hösten och vintern.

Segrar för Våsc och IF Fram

Innebandy: Damerna och herrarna i Våsc stod för var sin seger i lördags. Damerna vann över Bålsta FBC i division 3 med 8-1. Herrarna besegrade Öregrunds IK med 11-5 i division 6.

IFK studsade tillbaka - slog serieledarna

Ishockey: IFK Mariehamn fick en fin avslutning på helgen när laget besegrade serieledarna IK Waxholm med 4-3 i söndagens match i Islandia inför storpubliken med 345 personer.

Åland United till semifinal i Finlands cup

Shannon Simon och Samuel Fagerholm:
Fotboll: Åland United är klara för semifinal i Finlands cup. Detta efter att ha besegrat Ilves med 3-0 i söndagens kvartsfinal i Eckeröhallen.

Jenny Fellman 41:a i sprint

Skidskytte: Jenny Fellman slutade på 41:a plats i 7,5 km-sprinten i IBU-cupen i italienska Val Martello.

Bäcklund 41:a i Barcelona

Johanna Bäcklund slutade på 41:a plats i Barcelona halvmarathon under söndagen. Hennes tid i mål var 1:16:15.

JIK:s herrar vann femsetare

Volleyboll: Jomala IK:s herrar fick kämpa för segern i lördagens match i division 1 norra hemma mot Sollentuna B. Men till slut stod JIK som segrare med 3-2 i set.