• Pinsamt, så summerar Peter Lundberg IFK:s förlust mot HJK. Arkivfoto.
Tränaren Peter Lundberg var missnöjd efter förlusten mot HJK:
Publicerad: lördag, 28 september, 2019 - 21:10

IFK föll med 0-3 mot HJK

Fotboll. IFK Mariehamn förlorade med 0-3 mot HJK på bortaplan på lördagskvällen.
- Vi är jättemissnöjda. Andra halvlek är inget bra, det blir pinsamt, säger tränaren Peter Lundberg.

Första halvlek slutade 0-0 och den är Lundberg hyfsat nöjd med.
- Den var helt okej, vi hade några chanser och de hade några chanser. Vi hade en del längre anfall och håller bollen helt okej och försvarar hyfsat, men det är ändå känslan från andra halvlek man tar med sig och den blir ju bitter, säger Lundberg.

I andra halvlek gjorde nämligen HJK tre mål. Evans Mensah spräckte nollan i den 54:e minuten och i den 68:e satte han sitt andra mål för dagen. Trean kom på stopptid genom William Parra Sinisterra.
- Efter att de gör mål är det som att vi ger upp lite. Det ska inte få hända, det är synd om supportrarna som kommer hit och förväntar sig att vi ska kämpa i 90 minuter. Särskilt de sista minuterna blir skämmiga, säger Peter Lundberg.

Fler Sport

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.

IFK fick storstryk av SK Iron

Sex sekunder var det som krävdes innan SK Iron kunde spräcka nollan på IFK Mariehamn i första period. Det var bara början på en tung lördagseftermiddag för IFK som förlorade matchen med 3-9 (1-3, 1-2, 1-4).

Westerlund med från start i finländsk kvalseger

Fotboll: Mittbacken i Åland United, Anna Westerlund , spelade från start när Finland vann över Cypern med 4-0.

Daniel Norrmén fortsätter i IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Fotboll: Daniel Norrmén fortsätter som IFK Mariehamns assisterande tränare till lagets nya huvudtränare, Lukas Syberyjski .