Publicerad: söndag, 5 september, 2021 - 19:23Uppdaterad: söndag, 5 september, 2021 - 21:13
  • Ribbrträff bakom Oskari Forsman i IFK-målet. Foto: Hans Persson-Bru.

IFK föll med 0-1 mot KuPS

Fotboll: IFK Mariehamn förlorade med 0-1 mot tabelltvåan KuPS i söndagens ligamatch i Mariehamn.

Mohammed Abubakari hade IFK:s bästa chans i den första halvleken, men hans avslut från straffområdeslinjen gick tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

Tehe Olawale ville ha straff i den 36:e minuten och borde kanske ha fått det när han till synes blev kapad bakifrån efter att ha täckt en rullande boll inne i KuPS straffområde.

KuPS vassaste chans kom i den 45:e minuten när Anton Popovitch prickade ribban med en frispark. Tim Väyrynen var dessutom först på returen men lyckades inte styra bollen med huvudet.

I den 65:e minuten gjorde KuPS mål genom inhopparen Santeri Haarala efter en bättre period i matchen av gästerna. Skottet från hörnet av IFK:s straffområde var välpacerat och touchade en IFK-fot som ytterligare ställde målvakten Oskari Forsman.

IFK vaskade fram ett par bra chanser i slutet av matchen som inte resulterade. KuPS höll undan och vann med matchens enda mål.

IFK ligger kvar på elfte plats. Haka har en match mindre spelad och ligger en poäng före IFK på tionde plats.