Publicerad: söndag, 23 september, 2018 - 21:28Uppdaterad: måndag, 24 september, 2018 - 06:36

Höjdpunkter från IFK-TPS. Källa: Ruutu.

IFK fick med sig viktig poäng

Fotboll. IFK Mariehamn hamnade i underläge två gånger om i söndagens hemmamatch mot TPS men lyckades till slut få med sig en poäng när inbytte Aleksei Kangaskolkka gjorde 2-2 i den 90:e matchminuten.

- Ett rättvist resultat. De var mycket bättre i första halvlek och vi var bättre i andra halvlek, sade IFK Mariehamns andra målskytt för dagen, Gabriel Petrovic.

Det var alltså TPS som styrde matchen i första halvlek och när anfallsparet Mika Ääritalo och Yateke Sterling satte fart hade IFK svårt att hänga med. Bara sex minuter in i matchen gjorde också Yateke första målet, efter att IFK:s målvakt Igor Levchenko foträddat avslutet från Mika Ääritalo strax före. 1-1 gjorde Gabriel Petrovic med en läcker frispark i den 14:e minuten, och i den 35:e minuten var det ytterst nära att TPS gjorde sitt andra mål för dagen, men IFK lyckades freda målet då Joel Mattsson och Levchenko hjälptes åt på mållinjen. Två minuter senare kunde man dock inte stå emot då Sterling rann igenom och spelade fram till Ääritalo som satte 2-1.

I den andra halvleken satte IFK upp ett högt tryck och inbytte Aleksei Kangaskolkka kom till ett par bra lägen men lyckades inte få bollen på mål. Precis i slutet av matchen fick han till slut till en fullträff och gjorde IFK:s andra mål för dagen. Det innebär att TPS fortsättningsvis ligger på kvalplatsen i tabellen med IFK en poäng före sig på tionde plats.