Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 januari, 2022 - 11:13Uppdaterad: torsdag, 20 januari, 2022 - 17:48
  • Nu inleds ett nytt samarbete inom pojk- och herrfotbollen. Arkivbild.

IFK, FCÅ och JIK inleder nytt samarbete

Till den kommande fotbollssäsongen har ett nytt samarbete inletts mellan IFK Mariehamn, FC Åland och Jomala IK på pojk- och herrsidan för spelare 16 år och äldre.

Utöver IFK och FC Åland som har sina serieplatser i respektive serier ska det bildas ett nytt gemensamt seniorlag som ska spela i division 6. På ungdomssidan ska två P17-lag spela på varsin sida om Åland. Det ena laget ska spela i den nationella serien medan det andra ska spela i Upplandsserien.

Det ska vara i det närmaste fri rörlighet för spelarna mellan de olika föreningarna, men varje spelare ska ha ett lag som man utgår ifrån.

- Vi är otroligt glada att äntligen vara i mål och nöjda över att vi har en plan för utveckling av fotbollen på Åland. Inför 2022 har vi nu en möjlighet att tydligt klargöra spelartrappan för de åländska pojk- och herrspelarna. Det här bör föra med sig att varje spelare ges möjlighet att spela fotboll på olika nivåer, samtidigt som klubbarna ges möjlighet att hålla sina lag, säger de tre ordföranden Mikael Granskog, IFK Mariehamn, Kenneth Berndtsson, FC Åland och Anders Ekström, JIK, i ett gemensamt uttalande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »