Publicerad: söndag, 11 augusti, 2024 - 12:45Uppdaterad: måndag, 12 augusti, 2024 - 09:40

IFK dam vände trenden med vinst på bortaplan – Louma tvåmålsskytt

IFK Mariehamn dam vann med siffrorna 2–5 på bortaplan mot SalPa i finska division 3 under lördagen. Det var lagets första trepoängare sedan i början av juni.

Damerna tog ledningen redan i den åttonde minuten genom Tilda Engström. Elin Simolin utökade ledningen till 0–2 halvvägs in i den första halvleken. Innan paus fick IFK in ytterligare ett mål via Freja Hagström.

Redan i början av den andra halvleken slog Stella Louma in 0–4 och dryga kvarten senare gjorde hon även sitt andra mål för matchen. Hemmalaget SalPa lyckades få in två bollar i mål under den andra halvleken, men var aldrig nära att komma tillbaka i matchen resultatmässigt.

Med tre nya poäng ligger IFK Mariehamn dam på en sjundeplats i tabellen, med totalt 19 poäng på 14 spelade matcher. Nästa match för damerna är borta mot Tammerfors United nästa lördag, den 17 augusti.