Publicerad: lördag, 20 mars, 2021 - 14:11Uppdaterad: lördag, 20 mars, 2021 - 17:56

IFK besegrade Ilves med 2-1

Fotboll: IFK Mariehamn vann med 2-1 över Ilves i lördagens träningsmatch i Tammerfors.

Emile Tendeng gjorde ledningsmålet i matchens 8:e minut när han med ryggen mot mål lyckades få till ett avslut på Aapo Mäenpääs inlägg från högerkanten. Elias Mastokangas satte 2-0 i den 21:a matchminuten när han måttade med vänsterfoten från straffområdeslinjen.

Ilves hade ett stolpskott i den 23:e minuten där IFK-målvakten Marc Nodqvist hade fingertopparna på bollen. I övrigt avvärjde Nordqvist även de andra avslut som Ilves hade under den första halvleken. Tendeng var nära att döda matchen med ett 3-0 mål i slutet av den första halvleken, men Ilves-målvakten Rasmus Leislahti avvärjde till hörna.

Den andra halvleken innehöll många byten och var inte lika chansrik. Inbytte Riku Sjöroos hade IFK:s bästa möjlighet under den andra halvleken med ett avslut tätt utanför mål när en timme var spelad. I den 90:e minuten fick Ilves straff och Leo Kyllönen stegade fram och satte reduceringen fram till 2-1.