• Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Niclas Herou ( i mitten) gjorde tre mål. Foto: Hasse Persson-Bru
Matchvinnaren Robin Englund om segern, säsongen och framtiden.
Publicerad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:36, uppdaterad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:56

IFK avslutade med seger

Ishockey: IFK Mariehamn besegrade SPAIF med 8-4 i Islandia. Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match i Alltrean. Fortsättning följer, kanske.

Det var två lag som egentligen inte hade så mycket att spela för. IFK låg utom räckhåll för en kvalplats. SPAIF hade redan säkrat andraplatsen i serien och gästerna kom till spel med endast två femmor. IFK fick inte ihop spelare till tre femmor. Även på läktarplats var det tunnare än vanligt.

Men det hindrade inte spelarna från att bjuda på en svängig match. IFK hamnade snabbt i underläge, men Niclas Herou satte kvitteringen i mitten av den första perioden. Fyra raka mål från Robin Englunds klubba gav IFK ett säkerhetsavstånd som det tog gästerna ända fram till slutet av period tre att äta upp.

Men med tre minuter kvar av matchen blixtrade IFK till på nytt. Otto Silfver satte 6-4 och Niclas Herou ökade på till 7-4 och 8-4 innan slutsignalen ljöd.

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året. Årets damspelare Adelina Engman, FC Chelsea...

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.