• Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Niclas Herou ( i mitten) gjorde tre mål. Foto: Hasse Persson-Bru
Matchvinnaren Robin Englund om segern, säsongen och framtiden.
Publicerad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:36, uppdaterad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:56

IFK avslutade med seger

Ishockey: IFK Mariehamn besegrade SPAIF med 8-4 i Islandia. Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match i Alltrean. Fortsättning följer, kanske.

Det var två lag som egentligen inte hade så mycket att spela för. IFK låg utom räckhåll för en kvalplats. SPAIF hade redan säkrat andraplatsen i serien och gästerna kom till spel med endast två femmor. IFK fick inte ihop spelare till tre femmor. Även på läktarplats var det tunnare än vanligt.

Men det hindrade inte spelarna från att bjuda på en svängig match. IFK hamnade snabbt i underläge, men Niclas Herou satte kvitteringen i mitten av den första perioden. Fyra raka mål från Robin Englunds klubba gav IFK ett säkerhetsavstånd som det tog gästerna ända fram till slutet av period tre att äta upp.

Men med tre minuter kvar av matchen blixtrade IFK till på nytt. Otto Silfver satte 6-4 och Niclas Herou ökade på till 7-4 och 8-4 innan slutsignalen ljöd.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.