Publicerad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:36Uppdaterad: söndag, 24 februari, 2019 - 17:56
  • Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Niclas Herou ( i mitten) gjorde tre mål. Foto: Hasse Persson-Bru

IFK avslutade med seger

Ishockey: IFK Mariehamn besegrade SPAIF med 8-4 i Islandia. Robin Englund gjorde fyra mål i säsongens sista match i Alltrean. Fortsättning följer, kanske.

Det var två lag som egentligen inte hade så mycket att spela för. IFK låg utom räckhåll för en kvalplats. SPAIF hade redan säkrat andraplatsen i serien och gästerna kom till spel med endast två femmor. IFK fick inte ihop spelare till tre femmor. Även på läktarplats var det tunnare än vanligt.

Men det hindrade inte spelarna från att bjuda på en svängig match. IFK hamnade snabbt i underläge, men Niclas Herou satte kvitteringen i mitten av den första perioden. Fyra raka mål från Robin Englunds klubba gav IFK ett säkerhetsavstånd som det tog gästerna ända fram till slutet av period tre att äta upp.

Men med tre minuter kvar av matchen blixtrade IFK till på nytt. Otto Silfver satte 6-4 och Niclas Herou ökade på till 7-4 och 8-4 innan slutsignalen ljöd.