Publicerad: söndag, 19 februari, 2023 - 20:43Uppdaterad: söndag, 19 februari, 2023 - 20:45
  • Alvaro Ngamba med bollen. Foto: Owe Sjöblom

IFK avslutade ligacupen med förlust

Det blev förlust för IFK Mariehamn i den sista matchen i ligacupen när FC Lahti kunde vinna med 2-0 inför 166 personer på ett kylslaget WHA på söndagskvällen.

Med tanke på hur matchen mot FC Lahti såg ut så är det bra att det dröjer ytterligare sex veckor innan ligan startar. IFK har mycket att jobba med.

IFK bjöd på båda målen mot FC Lahti. 0-1 kom efter ett rejält missförstånd mellan Mikko Sumusalo och målvakten Otto Hautamo. Irfan Sadik kunde sno bollen och rulla in den. Då var matchen 15 minuter gammal. Med cirka 20 minuter kvar av matchen gjorde Lahti sitt andra mål genom Arian Kabashi efter en hörna där IFK misslyckades i försvaret. IFK skapade inte mycket framåt i den här matchen och det har de inte gjort på hela ligacupen. Endast ett mål har IFK lyckats med och det kom på straff mot KTP för en vecka sedan.

Det betyder att IFK slutar sist i gruppen efter två oavgjorda och tre förluster.

- Resultaten har inte gått som vi velat och vi har en hel del att jobba på ännu, säger tränaren Daniel Norrmén.

Nu får spelarna ledigt en vecka sen är nästa träningsmatch mot Pargas IF som kommer till Mariehamn söndagen den 5 mars.