Publicerad: lördag, 11 september, 2021 - 19:03Uppdaterad: lördag, 11 september, 2021 - 20:01

IFK är ovanför kvalstrecket

IFK Mariehamn vann med 2-1 över FC Haka i Valkeakoski i fotbollsligan och är för första gången på flera veckor ovanför kvalstrecket.

Än en gång gjorde IFK en bra insats under tränaren Daniel Norrméns ledning. IFK:s första mål kom efter 24 minuter när Eero Tamminen trängde sig förbi sin bevakning och nickade in Aapo Mäenpääs inlägg. Spelmässigt var det ganska jämnt och det fortsatte i den andra halvleken. I den 72:a minuten kom IFK i en snabb omställning och Yanga Baliso kunde göra 2-0. Bara fem minuter senare reducerade Haka genom Alexandar Vucenovic och det blev lite spänt på slutet när hemmalaget försökte få in en kvittering. Men IFK höll undan och gick förbi Haka i tabellen. IFK har 17 poäng på tionde plats och Haka har 15 poäng på kvalplats, men då har Haka en match mindre spelad.
Nästa lördag väntar Helsingfors IFK på bortaplan.