Publicerad: fredag, 5 maj, 2023 - 20:18Uppdaterad: lördag, 6 maj, 2023 - 10:59
  • IFK har just blivit tilldelade straff. Foto: ÅRTV
  • Solen lyste över planen i Vasa. Foto: ÅRTV
  • Abdulfattah Asiri(nr 45) gör sig redo att slå en frispark. Foto: ÅRTV

IFK är fast förankrade i botten efter ny förlust

IFK Mariehamn åkte på sin fjärde raka förlust när VPS vann i Vasa med 2-1 på fredagskvällen.

VPS hade inte gjort ett enda mål på de fyra tidigare matcherna i ligan. Mot IFK behövde de mindre än en minut innan nollan var spräckt. IFK-försvaret gick bort sig totalt och Roni Hudd kunde gör 1-0.
I den första halvleken var IFK inte med i matchen överhuvudtaget och IFK:s kapacitet kom inte upp i nivå med vad som behövs i ligan. IFK ställde vid ett flertal tillfällen till det för sig själva genom dåligt passningsspel. VPS kunde ha haft ledningen med ytterligare ett par mål om de hade tagit vara på chanserna de fick.

2-0 kom åtta minuter in i den andra halvleken genom Savio Roberto. Än en gång gick det ifrågasätta IFK:s defensiv. Efter det backade VPS hem och IFK kunde få lite mer kontroll över händelserna. kom i ett friläge som inte resulterade i något, men med 20 minuter kvar av ordinarie tid kom reduceringen. Albin Granlund sköt ett skott som täcktes undan med en hand i hemmalagets straffområde och domare Oliver Reitala pekade på 11 meters-punkten. Jamie Hopcutt var hur säker som helst och ställningen var 2-1.

Men några fler mål blev det inte i matchen. IFK hade en nick i ribban, men annars höll försvaret i VPS emot.

IFK är nu det enda laget utan vinst i ligan och de är fast förankrade på sista plats i tabellen med sin enda poäng som kom i premiären. Närmast ovanför är FC Inter med tre poäng, men de har två matcher färre spelade än IFK. Lördag 13 maj är nästa match för IFK och då kommer FC Haka på besök till Mariehamn.