• Ett 100-tal supportrar följde matchen på storbildsskärm på WHA. Foto: Owe Sjöblom
Daniel Daja Sjölund
Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 20:39, uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 06:26

IFK är i cupfinal

IFK Mariehamn är klara för final i finländska cupen efter att dom vann semifinalen med 3-1 mot VPS i Vasa.

Det var en trevande inledning från grönvitts sida och det var hemmalaget som gjorde 1-0 efter 22 minuter genom Alain Ebwelle. Men IFK lät sig inte tryckas ned utan tog tag i spelet och dryga tio minuter senare drog Daniel Daja Sjölund till med en vänster yttersida från 22 meter och bollen letade sig in i mål. Bara fem minuter senare givck IFK til ledningen när Robin Sid slog ett inlägg som fick segla in i bortre burgaveln. I den andra halvleken bevaka IFK ledningen och med fem minuter kvar av ordinarie tid nickade Tarik Hamza in 3-1.

Daniel Sjölund och Robin Buwalda byttes båda ut i halvtid med skadekänningar. Sjölund med en sträckning i baksida lår och Buwalda stukade foten efter att en VPS-spelare ramlade över honom.

I finalen får IFK möta Ilves som vann mot KPV med 3-2 efter att ha legat under med 1-2 när klockan slog 90 minuter, men på övertid gjorde Tammerfors-laget två mål. Finalen ska spelas någon gång mellan 14-16 juni och var den ska spelas är inte bestämt.

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.