Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 20:39Uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 06:26
  • Ett 100-tal supportrar följde matchen på storbildsskärm på WHA. Foto: Owe Sjöblom

IFK är i cupfinal

IFK Mariehamn är klara för final i finländska cupen efter att dom vann semifinalen med 3-1 mot VPS i Vasa.

Det var en trevande inledning från grönvitts sida och det var hemmalaget som gjorde 1-0 efter 22 minuter genom Alain Ebwelle. Men IFK lät sig inte tryckas ned utan tog tag i spelet och dryga tio minuter senare drog Daniel Daja Sjölund till med en vänster yttersida från 22 meter och bollen letade sig in i mål. Bara fem minuter senare givck IFK til ledningen när Robin Sid slog ett inlägg som fick segla in i bortre burgaveln. I den andra halvleken bevaka IFK ledningen och med fem minuter kvar av ordinarie tid nickade Tarik Hamza in 3-1.

Daniel Sjölund och Robin Buwalda byttes båda ut i halvtid med skadekänningar. Sjölund med en sträckning i baksida lår och Buwalda stukade foten efter att en VPS-spelare ramlade över honom.

I finalen får IFK möta Ilves som vann mot KPV med 3-2 efter att ha legat under med 1-2 när klockan slog 90 minuter, men på övertid gjorde Tammerfors-laget två mål. Finalen ska spelas någon gång mellan 14-16 juni och var den ska spelas är inte bestämt.