• Ett 100-tal supportrar följde matchen på storbildsskärm på WHA. Foto: Owe Sjöblom
Daniel Daja Sjölund
Publicerad: torsdag, 16 maj, 2019 - 20:39, uppdaterad: fredag, 17 maj, 2019 - 06:26

IFK är i cupfinal

IFK Mariehamn är klara för final i finländska cupen efter att dom vann semifinalen med 3-1 mot VPS i Vasa.

Det var en trevande inledning från grönvitts sida och det var hemmalaget som gjorde 1-0 efter 22 minuter genom Alain Ebwelle. Men IFK lät sig inte tryckas ned utan tog tag i spelet och dryga tio minuter senare drog Daniel Daja Sjölund till med en vänster yttersida från 22 meter och bollen letade sig in i mål. Bara fem minuter senare givck IFK til ledningen när Robin Sid slog ett inlägg som fick segla in i bortre burgaveln. I den andra halvleken bevaka IFK ledningen och med fem minuter kvar av ordinarie tid nickade Tarik Hamza in 3-1.

Daniel Sjölund och Robin Buwalda byttes båda ut i halvtid med skadekänningar. Sjölund med en sträckning i baksida lår och Buwalda stukade foten efter att en VPS-spelare ramlade över honom.

I finalen får IFK möta Ilves som vann mot KPV med 3-2 efter att ha legat under med 1-2 när klockan slog 90 minuter, men på övertid gjorde Tammerfors-laget två mål. Finalen ska spelas någon gång mellan 14-16 juni och var den ska spelas är inte bestämt.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.