Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 13 augusti, 2023 - 21:01Uppdaterad: söndag, 13 augusti, 2023 - 21:11
  • Ida Zetterström tog sig till semifinal i helgen. Arkivbild. Foto: Remco Scheelings.

Ida Zetterström utslagen i semifinalen på Tierp Arena

Dragraceföraren Ida Zetterström tog sig till semifinalen i EM-deltävlingen som avgjordes på Tierp Arena under veckoslutet men där blev hon utslagen av Antti Horto. 

Tävlingarna stördes av regn i princip alla dagar och elimineringarna kom igång sent under söndagen vilket gjorde att en del klasser bara fick köra kvalrundor. 
 
Ida Zetterström var snabbast i kvalet i Top fuel med tiden 4,0611 bland de fem förare som deltog i klassen i den här deltävlingen. 
 
I den första elimineringsrundan fick Zetterström köra solo och kom i mål på tiden 4,0055. I semifinalen slogs hon sedan ut av Antti Horto som körde på 3,8533 mot Zetterströms 6,0484 som slog av på gasen under racet. 
 
Övriga ålänningar som deltog på Tierp Arena var Erik Hilander i Super gas som var kvaltia, Jan Fredriksson i Pro street som var kvaltvåa samt Bo Nylund i Stock/Super stock som var 14:e i kvalet. Ingen av dessa klasser hann med att köra elimineringsrundor på grund av väderförseningarna. 
 
Nästa EM-deltävling körs på tyska Hockenheim 25-27 augusti. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »