• Martin Hougberg vann båda sina individuella lopp i comebacken under Masters FM. Foto: Malin Lundberg.
  • Ylva Watkins. Foto: Malin Lundberg.
  • Kjell Hansen. Foto: Malin Lundberg.
  • Carina Wikström. Foto: Malin Lundberg.
  • Bodil Karlsson på startpallen. Foto: Malin Lundberg.
  • Simföreningens ordförande Marcus Måtar tävlade också. Foto: Malin Lundberg.
  • Henrik Sjövall och Pertti Rasilainen från ÅSF på banorna närmast kameran. Foto: Malin Lundberg.
Hör funktionärsansvariga Carina Wikström och simmaren Martin Hougberg:
Hör Kjell Hansen och Ylva Watkins:
Publicerad: söndag, 31 mars, 2019 - 15:42, uppdaterad: söndag, 31 mars, 2019 - 21:21

Hougberg gjorde stark comeback under Masters FM

Martin Hougberg kastade sig i tävlingsbassängen för första gången på åtta år då Masters FM ordnades i Ålands idrottscenter i helgen. Facit: Två guld och nya personliga rekord.

Hougberg berättar att simtränaren Göte Winé stoppade honom på gymmet en dag omkring nyår. ”Det finns medaljchanser för dig om du ställer upp i Masters FM”, hade Göte sagt, och det fick tävlingshornen att växa fram på Hougberg.

Att det gick så bra under helgens tävlingar tror Hougberg delvis beror på att han tränat mycket även om han inte simmat de senaste åren, men också på att han nu kommit till insikt om att han måste lägga ner ordentligt med träning om han ska kunna prestera.
- Det här var oerhört roligt så vi får se vad som händer nu, jag hade inte tänkt fortsätta tävla efter det här men nu fick jag mersmak, säger Hougberg.

Förutom Hougberg var det flera andra ålänningar som presterade väl under Masters FM. Medaljer fick Kjell Hansen, Marina Donner, Bodil Karlsson, Sandra Aspholm och Ylva Watkins. Totalt deltog omkring 270 simmare från Åland, Finland, Sverige och Ryssland i mästerskapet.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.