Publicerad: söndag, 3 november, 2019 - 14:01Uppdaterad: söndag, 3 november, 2019 - 16:10
  • Aristote Mboma var närmast att ge IFK ledningen. Foto: Hasse Persson-Bru

Honka vann över IFK - säsongen över

Fotboll: FC Honka vann med 1-0 över IFK Mariehamn (sammanlagt 3-1) i playoffmötet i Esbo. FC Honka knep den sista Europaplatsen. IFK Mariehamns säsong är nu över.

IFK dominerade den första halvleken med mycket bollinnehav och ett ettrigt återerövringsspel som skapade tryck mot Honka, men utan att få utdelning.

Närmast var Aristote Mboma med ett avslut som Honka-målvakten tippade till hörna. Mboma var även på väg igenom mot ett friläge när han drogs omkull av Honkas Robert Ivanov som klarade sig undan med ett gult kort.

I den 43:e minuten tog istället Honka ledningen efter ett blixtrande anfall via vänsterkanten där Lucas Kaufmann stod för avslutet, ett lågt avslut i målvakten Oskari Forsmans högra hörn.

IFK kom inte upp i samma energi i den andra halvleken, spelet mattades av och Honka spelade av matchen. En dubbelräddning från Oskari Forsman i den 70:e minuten berövade Honka från att stänga matchen redan då.

Honka vann med 1-0 och gör FC Inter och Ilves sällskap i Europa League-kvalet till sommaren.