• Honka gjorde två mål kort inpå varandra i första halvlek. Foto: Malin Lundberg.
  • Bri Campos och Suvi Kärkkäinen. Foto: Malin Lundberg.
  • Sara Nordin. Foto: Malin Lundberg.
Mittbacken Anna Westerlund om förlusten mot FC Honka:
Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Publicerad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:16, uppdaterad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:26

Honka sänkte ÅU med två snabba mål

Fotboll. Åland United förlorade lördagens hemmamatch mot FC Honka.

Det var Honka som började matchen bäst och man gjorde två mål tätt inpå varandra i första halvlek. I den 23:e minuten slog man en boll i djupet på Milla Punsar som lobbade den över ÅU-målvakten Anna Tamminen. Bara fem minuter senare var det mål igen då Riikka Hannula satte 2-0.

I början av andra halvlek skapade ÅU bra tryck och i den 58:e minuten var man också nära att reducera då Phoenetia Browne spelade fram Rosa Maria Herreros Ossorio till ett riktigt bra läge där hon egentligen bara hade att peta in bollen i öppet mål. Dessvärre gick hennes skott rakt på lagkamraten Bri Campos hade fallit omkull i straffområdet. ÅU fortsatte att kämpa för att nå en reducering men de riktigt vassa chanserna uteblev och Honka vann matchen med 2-0.

I ÅU-lägret var man ense om att den egna prestationen i första halvlek lämnade mycket att önska, men man var också glada för att inställningen och prestationen blev så mycket bättre i andra halvlek.

- Sådan kämpaglöd som vi visade upp i andra halvlek har jag inte sett under min tid här, det är något vi kan bygga vidare på, sade mittbacken Anna Westerlund efter matchen.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.