Publicerad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:16Uppdaterad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:26
  • Honka gjorde två mål kort inpå varandra i första halvlek. Foto: Malin Lundberg.
  • Bri Campos och Suvi Kärkkäinen. Foto: Malin Lundberg.
  • Sara Nordin. Foto: Malin Lundberg.

Honka sänkte ÅU med två snabba mål

Fotboll. Åland United förlorade lördagens hemmamatch mot FC Honka.

Det var Honka som började matchen bäst och man gjorde två mål tätt inpå varandra i första halvlek. I den 23:e minuten slog man en boll i djupet på Milla Punsar som lobbade den över ÅU-målvakten Anna Tamminen. Bara fem minuter senare var det mål igen då Riikka Hannula satte 2-0.

I början av andra halvlek skapade ÅU bra tryck och i den 58:e minuten var man också nära att reducera då Phoenetia Browne spelade fram Rosa Maria Herreros Ossorio till ett riktigt bra läge där hon egentligen bara hade att peta in bollen i öppet mål. Dessvärre gick hennes skott rakt på lagkamraten Bri Campos hade fallit omkull i straffområdet. ÅU fortsatte att kämpa för att nå en reducering men de riktigt vassa chanserna uteblev och Honka vann matchen med 2-0.

I ÅU-lägret var man ense om att den egna prestationen i första halvlek lämnade mycket att önska, men man var också glada för att inställningen och prestationen blev så mycket bättre i andra halvlek.

- Sådan kämpaglöd som vi visade upp i andra halvlek har jag inte sett under min tid här, det är något vi kan bygga vidare på, sade mittbacken Anna Westerlund efter matchen.