• Honka gjorde två mål kort inpå varandra i första halvlek. Foto: Malin Lundberg.
  • Bri Campos och Suvi Kärkkäinen. Foto: Malin Lundberg.
  • Sara Nordin. Foto: Malin Lundberg.
Mittbacken Anna Westerlund om förlusten mot FC Honka:
Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Publicerad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:16, uppdaterad: lördag, 11 maj, 2019 - 19:26

Honka sänkte ÅU med två snabba mål

Fotboll. Åland United förlorade lördagens hemmamatch mot FC Honka.

Det var Honka som började matchen bäst och man gjorde två mål tätt inpå varandra i första halvlek. I den 23:e minuten slog man en boll i djupet på Milla Punsar som lobbade den över ÅU-målvakten Anna Tamminen. Bara fem minuter senare var det mål igen då Riikka Hannula satte 2-0.

I början av andra halvlek skapade ÅU bra tryck och i den 58:e minuten var man också nära att reducera då Phoenetia Browne spelade fram Rosa Maria Herreros Ossorio till ett riktigt bra läge där hon egentligen bara hade att peta in bollen i öppet mål. Dessvärre gick hennes skott rakt på lagkamraten Bri Campos hade fallit omkull i straffområdet. ÅU fortsatte att kämpa för att nå en reducering men de riktigt vassa chanserna uteblev och Honka vann matchen med 2-0.

I ÅU-lägret var man ense om att den egna prestationen i första halvlek lämnade mycket att önska, men man var också glada för att inställningen och prestationen blev så mycket bättre i andra halvlek.

- Sådan kämpaglöd som vi visade upp i andra halvlek har jag inte sett under min tid här, det är något vi kan bygga vidare på, sade mittbacken Anna Westerlund efter matchen.

Fler Sport

Dom är nominerade till fotbollspriser

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Ålands fotbollförbund har nominerat kandidaterna som kan vinna guld- och silverbollarna för det här året.

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.