Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2023 - 09:40Uppdaterad: fredag, 17 november, 2023 - 15:51

Honka begärs i konkurs – en plats i ligan öppen

I går torsdag lämnade bolaget bakom fotbollsligalaget Honka in begäran om konkurs, vilket betyder att det är en plats ledig i nästa års liga. 

Direkt efter att årets ligaspel var slut rapporterades om att Honka inte hade betalat löner till sina spelare och ledare för oktober. Efter det valde Honka att inte lämna in licensansökan för ligaspel nästa år.  

Esport Honka Oy, bolaget bakom ligalaget, säger till Yle att spelarbudgeten överskreds med över en halv miljon euro det här året. FC Honka kommer att fortsätta sin verksamhet i herrtvåan under FC Honka ry. 

Nu är det alltså en plats ledig i fotbollsligan och det första budet går till IF Gnistan som förlorade kvalet mot IFK Mariehamn. De har lämnat in licensansökan och säger sig vara redo att ta steget upp i ligan. Om de beviljas licens blir det alltså två nya lag i ligan 2024, utöver Gnistan steg Ekenäs IF från division 1. Licensnämnden ska lämna besked om beviljade licenser för nästa år senast den 22 december. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »