• Eckeröhallen är skådeplatsen för en del fotboll i helgen. Arkivbild
Publicerad: fredag, 29 mars, 2019 - 15:51

Hemmapremiär och kvartsfinal

Det spelas två fotbollsmatcher av dignitet i helgen och båda går av stapeln i Eckeröhallen.

Åland United har hemmapremiär i Damernas liga när Kuopio-laget KuPS kommer på besök och matchen börjar klockan 19.30 på lördag. ÅU spelade oavgjort 1-1 i premiären för en vecka sedan mot TiPS på bortaplan medan KuPS förlorade sin premiär mot Honka på hemmaplan med 0-1. Truppen är intakt och den enda som saknas är Selma Viktorsson som är med U17-landslaget.

På söndag spelar IFK Mariehamn kvartsfinal i finländska cupen mot FC Lahti med start klockan 18.00. När lagen möttes i gruppspelet tidigare i år vann grönvitt med 1-0. Daniel Sjölund är den enda spelaren som med säkerhet saknas i truppen, det finns ett frågetecken kring Lassi Järvenpää som stukade foten mot ÖSK förra helgen och beslut om hans medverkan tas senare.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.