• Eckeröhallen är skådeplatsen för en del fotboll i helgen. Arkivbild
Publicerad: fredag, 29 mars, 2019 - 15:51

Hemmapremiär och kvartsfinal

Det spelas två fotbollsmatcher av dignitet i helgen och båda går av stapeln i Eckeröhallen.

Åland United har hemmapremiär i Damernas liga när Kuopio-laget KuPS kommer på besök och matchen börjar klockan 19.30 på lördag. ÅU spelade oavgjort 1-1 i premiären för en vecka sedan mot TiPS på bortaplan medan KuPS förlorade sin premiär mot Honka på hemmaplan med 0-1. Truppen är intakt och den enda som saknas är Selma Viktorsson som är med U17-landslaget.

På söndag spelar IFK Mariehamn kvartsfinal i finländska cupen mot FC Lahti med start klockan 18.00. När lagen möttes i gruppspelet tidigare i år vann grönvitt med 1-0. Daniel Sjölund är den enda spelaren som med säkerhet saknas i truppen, det finns ett frågetecken kring Lassi Järvenpää som stukade foten mot ÖSK förra helgen och beslut om hans medverkan tas senare.

Fler Sport

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckdes att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.

IFK är i cupfinal

Daniel Daja Sjölund
IFK Mariehamn är klara för final i finländska cupen efter att dom vann semifinalen med 3-1 mot VPS i Vasa.

Kettings avstängning kvarstår

IFK Mariehamns mittback Rick Ketting fick två varningar i senaste matchen mot FC Inter och blev således utvisad.

FC Inter vann mot IFK

IFK:s Hampus Lönn ger sin syn på matchen mot FC Inter:
Fotboll. IFK Mariehamn mötte FC Inter på WHA i kväll. FC Inter vann matchen med 2-1.