Publicerad: måndag, 22 maj, 2023 - 12:44Uppdaterad: måndag, 22 maj, 2023 - 14:35
  • 13 hagelskyttar var med i söndagens tävling. Arkivbild.

Helsing vann engelsk skeet

Det blev omskjutning om guldet vid helgens skyttetävling i engelsk skeet vid banan i Bredmo och till slut stod Lars Helsing som segrare.

Både Helsing och Marcus Påvals hade träffat 93 lerduvor av 100 möjliga och omskjutning krävdes för att utse en vinnare i A-klassen. I omskjutningen hade Helsing 24 träffar och Påvals 22. Trea blev Anders Johnsson med 91 träffar.

I B-klassen vann Bengt Johnsson med 80 träffar före Ralf Helsing som kom tvåa med 77 träffade lerduvor och Edvard Dahlen kom trea med 76 träffar. Totalt var det 13 hagelskyttar med i de två olika klasserna.

I helgen var även skyttar utanför Åland och tävlade. Niklas Rehn kom på femte plats i A-klassen i engelsk sporting i en tävling i Svegeråsen, som är Sveriges största sportingbana. Aron Lundström kom på 17:e plats en GP-tävling i olympisk trap i Orimattila. I tävlingen deltog den nationella trapeliten och även deltagare från Norge och Australien med internationella meriter.