Publicerad: lördag, 13 juli, 2019 - 09:08
  • Robert Helenius, här tillsammans med tränaren Johan Lindström, är redo för sin första match i USA. Arkivbild från Paf.

Helenius boxas i Minnesota

Boxning. Robert Helenius möter amerikanen Gerald Washington i en match i Minnesota under lördagen (tidig söndag morgon finländsk tid). 
- Jag ser absolut fram emot matchen och det är bra att den sker i USA så att jag kan få bra matcher där framöver. Washington är ett stort namn i USA vilket är extra bra, säger Helenius i ett pressmeddelande från Paf.

Helenius säger också att han varit redo för match ända sedan april. 
- Jag skrev under ett kontrakt för att gå en match mot Adam Kownacki men jag vet inte vad som hände där. Nu får jag en bra match mot Gerald Washington och när jag har knockat honom så ska jag knocka Kownacki, säger Helenius.

Amerikanen Gerald Washington har gått 23 matcher och vunnit 19 av dem. Han rankas som 34:a i världen enligt Boxrecs rankinglista.
- Han har mött flera hårda motståndare och han har fått gå en titelfight mot Deontay Wilder, där han gjorde en bra match ända tills han råkade bli knockad, säger Helenius.

Matchen mellan Helenius och Washington äger rum i den klassiska arenan Minneapolis Armory och kan ses i en livestream på Viaplay tidigt på söndag morgon. Matchen kommer också att tv-sändas över hela USA.
- Det är en stor grej att vi får en match i ett land som helt boxningstokigt just nu, speciellt efter Anthony Joshuas förlust mot amerikanen Andy Ruiz i New York, säger Helenius manager Markus Sundman.