Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juli, 2023 - 09:01Uppdaterad: tisdag, 11 juli, 2023 - 09:31

Hansen vann för sjunde gången i Marstrand

Efter några års frånvaro var världscupen i Matchracing tillbaka på Marstrand, en plats som av många anses vara världens bästa arena för segling.

Som segrare stod till slut, för sjunde gången, ålänningen Björn Hansen och hans Extend Commerce Sailing Team, med besättningen Nils Bjerkås, Mathias Bredin och Phillip Kai Guhle. 

- Det känns helt fantastiskt och nästan lite overkligt. Vi har inte egentligen seglat någon matchracing på sju år och hade mer eller mindre gett upp den här drömmen, säger Björn Hansen.

Teamet hade egentligen tackat ja till ett wild card för att njuta av platsen, men sedan insåg de att de hade möjlighet att ta hem segern. Hansen säger att coronaåren kan ha påverkat många seglares form, så att den inte var helt i topp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »