Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 1 september, 2018 - 14:08Uppdaterad: söndag, 2 september, 2018 - 17:47
  • Alexander Stubb och Hanna-Maria Seppälä strödde viss stjärnglans över triathlon-tävlingen. Foto: Hasse Persson-Bru.

Hanna-Maria Seppälä gjorde triathlondebut på Åland

Den tidigare finansministern Alexander Stubb och den tidigare världsmästaren i simning Hanna-Maria Seppälä strödde stjärnglans över lördagens Käringsund triathlon.

Fem olympiska spel, fyra EM-guld i kortbana och ett VM-guld i långbana. I simningen är Hanna-Maria Seppälä överkvalificerad. Men att möta vågorna i det kalla vattnet iförd en våtdräkt var en ny upplevelse för henne, för att inte tala om cyklingen och löpningen.

Käringsund triathlon var Hanna-Marias allra första triathlon-tävling. Den tidigare finansministern Alexander Stubb, som själv tävlade i mastersklassen, hade övertalat henne att starta och i FM-klassen där Hanna-Maria slutade på sjätte plats med tiden 2:23.01.

Alexander Stubb tog sig runt i mastersklassens olympiska distans på tiden 2:13.16. Han var 14:e deltagare i mål bland mastersdeltagarna och trea i mål i klassen M50-54.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »