Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 1 juni, 2024 - 19:10Uppdaterad: lördag, 1 juni, 2024 - 19:11
  • Hampus Nordin stod för en fin prestation under den andra deltävlingen på den finska touren. Foto: Finnish PGA Golf Tour

Hampus Nordin tvåa på finländska touren – “Det var över förväntan”

Hampus Nordin tog en fin andraplats när den andra deltävlingen av den finländska golftouren avgjorde i Helsingfors. Men det var nära en seger, Nordin förlorade på det tredje särspelshålet. 
– Det har väl inte riktigt sjunkit in än men jag är sjukt nöjd, säger Hampus Nordin. 

Efter en 26:e plats i den första deltävlingen för några veckor sedan gick det avsevärt bättre i den andra deltävlingen för Hampus Nordin. 
 
De två första rundorna gick han bägge på 70 slag, ett under par, och var några slag efter täten inför sista rundan. I lördags slog han sedan till med en 68-runda där han avslutade på det 18:e hålet med en eagle, två slag under par, och han var därmed i delad ledning efter tre rundor, tillsammans med inte mindre än fyra andra spelare. 
– Jag har varit i ett särspel tidigare på en klubbtävling men att göra det mot proffs är lite annat, säger den åländska golfaren. 
 
Därefter följde särspel och på det tredje särspelshålet var det bara Hampus Nordin och Tuomas Salminen kvar. Salminen gick hålet på fyra slag mot Nordins fem och ålänningen slutade delad tvåa i tävlingen. 
– Jag är jäkligt nöjd. Det jag har gjort i vinter under försäsongsträningen visar sig nu, säger Nordin. 
 
Hampus Nordin var enda ålänning som deltog i tävling. Nästa deltävling spelas i Vammala, väster om Tammerfors, nästa helg.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »