Publicerad: söndag, 13 mars, 2022 - 19:06Uppdaterad: söndag, 13 mars, 2022 - 19:08

Hammarby slog ut Umeå ur svenska cupen

Fotboll: Adelina Engmans Hammarby vann gruppfinalen mot Samuel Fagerholms Umeå med 3-2 och är därmed vidare till semifinal i svenska cupen.

Båda lagen hade vunnit sina två tidigare gruppspelsmacher och möttes i en gruppfinal där endast segraren kunde gå vidare. Hammarby fick en smakstart på machen med mål redan efter tre minuter, men Umeå kvitterade före halvtidspausen.

På nytt tog Hammarby ledningen med ett tidigt mål i den andra halvleken. Efter knappa timmens spel lämnade Adlina Engman bänken för ett inhopp. I den 82:a minuten kom 3-1. Umeå lyckades ändå skapa nerv i matchen genom en snabb reducering till 3-2.

Eskilstuna, Rosengård och BK Häcken gör Hammarby sällskap i semifinalspelet.