Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 augusti, 2019 - 21:18Uppdaterad: söndag, 4 augusti, 2019 - 22:23
  • Keaton Isaksson missade straff i den första halvleken. Arkivfoto.

Grönvitt föll efter sent straffmål

IFK Mariehamn förlorade med 0-1 mot FC Inter på Veritas Stadion i Åbo under söndagen. Målet kom från straffpunkten i den 83:e matchminuten.

-Vi gör en bra match men lyckas inte att avgöra den, istället får FC Inter en slumpartad straff och vinner matchen. Det känns väldigt tufft, säger tränare Peter Lundberg efter matchen.

IFK som var det bättre laget sett över hela matchen lyckades inte ta vara på de målchanser som skapades. Den bästa chansen till måljubel för de ditresta grönvita fansen var i den första halvleken då Keaton Isaksson sköt bollen en bra bit utanför mål från straffpunkten. Istället var det hemmalaget som fick det sista ordet med sju minuter kvar av ordinarie speltid. Ett inlägg tog på Aapo Mäenpääs hand i straffområdet och Mika Ojala var iskall från straffpunken och chipade in segermålet.

Grönvitt ligger därmed på en åttondeplats i ligan efter 17 spelade omgångar. Fyra poäng upp till sjätteplatsen för att spela om topplaceringarna när tabellen delas i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »