Publicerad: onsdag, 27 mars, 2019 - 06:28, uppdaterad: onsdag, 27 mars, 2019 - 07:02

Grönt ljus för nyemission

Bolagsstämman gick på styrelsens förslag och ger möjlighet till nyemission för IFK Mariehamn Ab. Förslaget var att bolaget ska emittera 25.000 aktier till sig självt och sedan sälja ut dem till nuvarande och nya aktieägare.

Styrelsen fick förnyat förtroende och omvaldes på hela linjen, vilket innebär att Dan Mikkola fortsätter som ordförande, Sverker Skogberg, viceordförande och medlemmar är Christer Björkman, Tove Erikslund-Henriksson, Lasse Danielsson, Kaj Grüssner och Thomas Fonsell.

Som Ålands Radio berättat tidigare så gjorde IFK Mariehamn Ab ett minus på 177.000 euro under förra verksamhetsåret. Bolaget har ett eget kapital på 319.000 euro och styrelsen vill ha möjligheten till nyemission för att inte klubben ska hamna i ekonomiskt trångmål om ett par år.

Fler Sport

Backaliden nätade i comebacken när IFK vann

Gustav Backaliden var glad över att få spela match igen och göra mål:
Fotboll. IFK Mariehamn besegrade KPV med 3-0 på WHA på söndagskvällen. Gladast av alla var Gustav Backaliden som gjorde comeback och matchens sista mål.

Hemmaseger i Mariehamnsregattan

Daniel Mattsson från Alandia Sailing Team om helgens segling:
Segling. Det blev åländsk seger när Åländska segelsällskapets lag Alandia Sailing Team vann Mariehamnsregattan som ordnades fredag-söndag. Tävlingen var samtidigt det första klassmästerskapet i J70 som någonsin arrangerats i Finland.

Uppdaterad: Helenius knockad i åttonde ronden

Boxning. Robert Helenius förlorade matchen mot amerikanen Gerald Washington i Minnesota natten till söndagen.

FC Åland vann mot TOVE

Fotboll. FC Åland vann bortamatchen mot TOVE med 3-1 på lördagen.

Svenska segrar i Semesterloppet

Carolina Wikström var snabbast av damerna som sprang 12 kilometer:
Löpning. Det blev svensk seger på både dam- och herrsidan i Semesterloppet i Käringsund på lördagen. 12-kilometersloppet vanns av Carolina Wikström från Uppsala och Björn Wärn från Stockholm.

Åland United vann mot TPS

Tränaren Samuel Fagerholm om matchen:
Fotboll. Åland United vann lördagens bortamatch mot TPS med 1-0.

Helenius boxas i Minnesota

Boxning. Robert Helenius möter amerikanen Gerald Washington i en match i Minnesota under lördagen (tidig söndag morgon finländsk tid). - Jag ser absolut fram emot matchen och det är bra att den sker i USA så att jag kan få bra matcher där framöver. Washington är ett stort namn i USA vilket är extra bra, säger Helenius i ett pressmeddelande från Paf.

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.