Publicerad: onsdag, 27 mars, 2019 - 06:28, uppdaterad: onsdag, 27 mars, 2019 - 07:02

Grönt ljus för nyemission

Bolagsstämman gick på styrelsens förslag och ger möjlighet till nyemission för IFK Mariehamn Ab. Förslaget var att bolaget ska emittera 25.000 aktier till sig självt och sedan sälja ut dem till nuvarande och nya aktieägare.

Styrelsen fick förnyat förtroende och omvaldes på hela linjen, vilket innebär att Dan Mikkola fortsätter som ordförande, Sverker Skogberg, viceordförande och medlemmar är Christer Björkman, Tove Erikslund-Henriksson, Lasse Danielsson, Kaj Grüssner och Thomas Fonsell.

Som Ålands Radio berättat tidigare så gjorde IFK Mariehamn Ab ett minus på 177.000 euro under förra verksamhetsåret. Bolaget har ett eget kapital på 319.000 euro och styrelsen vill ha möjligheten till nyemission för att inte klubben ska hamna i ekonomiskt trångmål om ett par år.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.