Publicerad: lördag, 2 juni, 2018 - 21:41Uppdaterad: lördag, 2 juni, 2018 - 22:36

IFK - Inter. Källa: Ruutu

Det går inte IFK:s väg

Det var en händelserik match som de 1.013 i publiken fick se när IFK Mariehamn förlorade mot FC Inter med 2-3 på lördagskvällen.

Och det hände direkt från start, först fick Julio Fernandes ett friläge som han sköt mitt på Inter-målvakten Henrik Moisander och i anfallet efter fick Inte matchens första straff. Den sköt Timo Furuholm högt över och IFK andades ut för tillfället. Men efter 13 minuter så lyckades inte IFK få bort bollen ur eget straffområde och Benjamin Källman kunde snappa upp den och så in det första målet. Ungefär tio minuter senare var det än en gång taffligt försvarsspel av IFK som ledde till att Albion Ademi utökade Inters ledning. Den första halvleken var antagligen den sämsta av IFK den här säsongen.

I den andra ryckte IFK upp sig och fick en straff efter ett par minuter. Aleksei Kangaskolkka dunkade upp den i taket och jakten på poäng var igång. En kvart in i halvleken kvitterade IFK när Robin Sid hittade Pontus Åsbrik som slog dit det andra målet för grönvitt. Kort därefter fick IFK en hörna och Kristian Kojola slog in bollen i mål, men domaren hittade en frispark eftersom Inter-målvakten sprang in i egen spelare, så ingen ledning av IFK. Istället var det Inter som fick sista ordet. Dom fick en billig frispark just utanför straffområdet och på det skottet täckte Sid med handen i muren och Inter fick sin andra straff för kvällen. Mikko Kuningas var säker och slog dit segermålet.
Trots förlusten ligger IFK kvar på åttonde plats tabellen med 12 poäng på lika många matcher. Nu är det landslagsuppehåll och nästa match är tisdagen 12 juni mot serieledarna HJK i Helsingfors.