Publicerad: lördag, 25 februari, 2023 - 20:26
  • FC Åland kunde avancera vidare i cupen efter straffdrama.

Gabriel Kolodziejczyk hjälte för FC Åland – vann efter straffar

Målvaktstalangen Gabriel Kolodziejczyk, som nyligen skrev på ett tvåårskontrakt med IFK Mariehamn, blev stor hjälte när FC Åland gick vidare i finska cupen. Efter 90 mållösa minuter klev han fram som hjälte under straffläggningen med två räddningar.

Den första halvleken var spelmässigt i FC Ålands favör men det saknades riktigt heta målchanser, förutom vid ett tillfälle då Daniel Boman styrde ett inlägg mot mål men motståndarmålvakten Veli-Heikki Maunila stod för en kanonräddning.

I den andra halvleken fortsatte spelövertaget för hemmalaget och FC Åland hade en boll i mål men det vinkades av för offside.

Ju längre matchen led gick tempot ner och TPK kunde komma tillbaka spelmässigt i matchen.

FC Åland vaskade fram ett par hörnor på stopptid utan resultat. Istället var det TPK som nickade i stolpen i matchens sista minut.

90 minuter och straffar vidtog direkt.  Där var ställningen 4-4 efter fem omgångar. Julius Sundman kunde föra upp FC Åland i ledningen och när sedan Gabriel Kolodziejczyk räddade TPK:s sjätte straff med foten var saken klar.
FC Åland är klara för andra omgången i cupen, som lottas senare.