Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 8 juli, 2023 - 17:02Uppdaterad: måndag, 10 juli, 2023 - 06:07
  • Edit Virta, Stina Ekstrand och Nora Karlsson. Foto: Emma Engqvist.
  • Kajsa Sjöström var lagkapten för de åländska gymnasterna. Foto: Emma Engqvist.
  • Så här såg det ut under medaljceremonin. Foto: Emma Engqvist.
  • Så här såg det ut under medaljceremonin. Foto: Emma Engqvist.

Fyra medaljer för Åland under Inter Island Games 

Det blev fyra medaljer för Åland under Inter Island Games – ett silver och tre brons.

I de individuella tävlingarna som inleddes i torsdags kammade de åländska gymnasterna hem tre medaljer: Stina Ekstrand silver i bom, Nora Karlsson brons i bom och Edit Virta brons i hopp. Dessutom blev det ett brons i lagtävlingen i onsdags.  

- Det har varit ganska tufft för vi har haft tävlingar och träningar alla dagar, säger Nora Karlsson. De tre medaljörerna håller ändå alla med om att det varit en rolig vecka med många nya bekantskaper från de olika öarna. 

- Det har gått riktigt bra och vi har gjort bra ifrån oss. Dessutom har vi haft jätteroligt under tävlingsdagarna vilket har varit vårt mål, säger lagkapten Kajsa Sjöström.

I Inter Island Games har tio öar tävlat i gymnastik med Gymnastics Åland som arrangör. Detta arrangeras de åren då gymnastik inte ingår i öspelen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »