• Älta fick jubla fyra gånger på kort tid i början av matchen mot IFK. Foto: Malin Lundberg.
IFK:s Robin Englund om helgens matcher:
Tränare Kenneth Westerbacks syn på förlusterna mot Gnesta och Älta:
Publicerad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:38, uppdaterad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:42

Fyra mål på sex minuter stjälpte IFK

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade helgens andra hemmamatch då man på söndagen föll med 3-5 mot Älta IF.

Efter en mardrömsstart på matchen där IFK släppte in fyra mål på drygt fem minuter var uppförsbacken för brant och Grönvitt lyckades aldrig ta ikapp Ältas försprång.

IFK:s forward Robin Englund säger att hemmalaget trodde att matchen mot Älta skulle bli lättare än vad den blev, särskilt med tanke på att man länge höll jämna steg mot serieledarna Gnesta i lördagens match som till blev en förlust med 2-4 efter att Gnesta gjort sista målet i öppen kasse.
- Vi spelade kanske säsongens bästa match mot Gnesta och jag tycker vi var värda en poäng. Vi var bra i går och trodde att det skulle gå lätt i dag, kanske att vi därför fuskade lite i vårt spel och då blir det lätt att motståndarna gör mål, säger Robin Englund.

Englund hoppas fortfarande att IFK ska kunna nå playoff till division 2.
- Vinner vi allt vi har kvar så är vi med i racet, säger han.

IFK:s mål mot Älta gjordes av Niklas Kerwien som satte 1-5 i mitten av andra perioden, sedan gjorde Niklas Manselin 2-5 i mitten av sista perioden och Otto Silfver fastställde slutresultatet 3-5 i matchens 56:e minut.

Inkommande helg har IFK dubbla hemmamatcher igen, på lördagen mot Lidingö Vikings HC och på söndagen mot Södertälje Pojkarnas AIF.

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.