• Älta fick jubla fyra gånger på kort tid i början av matchen mot IFK. Foto: Malin Lundberg.
IFK:s Robin Englund om helgens matcher:
Tränare Kenneth Westerbacks syn på förlusterna mot Gnesta och Älta:
Publicerad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:38, uppdaterad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:42

Fyra mål på sex minuter stjälpte IFK

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade helgens andra hemmamatch då man på söndagen föll med 3-5 mot Älta IF.

Efter en mardrömsstart på matchen där IFK släppte in fyra mål på drygt fem minuter var uppförsbacken för brant och Grönvitt lyckades aldrig ta ikapp Ältas försprång.

IFK:s forward Robin Englund säger att hemmalaget trodde att matchen mot Älta skulle bli lättare än vad den blev, särskilt med tanke på att man länge höll jämna steg mot serieledarna Gnesta i lördagens match som till blev en förlust med 2-4 efter att Gnesta gjort sista målet i öppen kasse.
- Vi spelade kanske säsongens bästa match mot Gnesta och jag tycker vi var värda en poäng. Vi var bra i går och trodde att det skulle gå lätt i dag, kanske att vi därför fuskade lite i vårt spel och då blir det lätt att motståndarna gör mål, säger Robin Englund.

Englund hoppas fortfarande att IFK ska kunna nå playoff till division 2.
- Vinner vi allt vi har kvar så är vi med i racet, säger han.

IFK:s mål mot Älta gjordes av Niklas Kerwien som satte 1-5 i mitten av andra perioden, sedan gjorde Niklas Manselin 2-5 i mitten av sista perioden och Otto Silfver fastställde slutresultatet 3-5 i matchens 56:e minut.

Inkommande helg har IFK dubbla hemmamatcher igen, på lördagen mot Lidingö Vikings HC och på söndagen mot Södertälje Pojkarnas AIF.

Fler Sport

Johan Sundman fortsätter som målvaktstränare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
IFK Mariehamn och målvaktstränare Johan Sundman har i dagarna kommit överens om en förlängning av Sundmans kontrakt som målvaktstränare också över 2020 års säsong.

Världsturnering i curling till Eckerö i oktober

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Nordens enda världsturneringstävling i curling för damer avgörs i år i Eckerö på Åland Hotels curlingcenter den 3-6 oktober.

Engman räddade poäng för Chelsea

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Åländska fotbollsspelaren Adelina Engman räddade en poäng åt Chelsea när hon som inhoppare gjorde mål på stopptid igår.

IFK föll mot Inter Åbo

IFK Mariehamns Robin Sid efter matchen
Herrarna i IFK Mariehamn förlorar första matchen i den övre slutspelsserien under söndagen. IFK fick möta Inter Åbo på bortaplan och förlorade med 2-0.

Jenny Fellman sexa på FM i rullskidor skidskytte

Jenny Fellman om loppet i FM i rullskidor skidskytte 7,5km
Under lördagen deltog Jenny Fellman i FM i rullskidor skidskytte på 7,5km och slutade på en sjätte plats. Kaisa Mäkäräinen vann loppet på tiden 21:36 och gick rent igenom alla skytten och var i mål 2 minuter och 54 sekunder innan Fellman.

FC Åland plockar hem tre poäng

FC Åland gästade TPK under lördagen i herrfotbollens division tre. En seger som satt långt inne men som till sist kammades hem genom två sena mål av Daniel Boman och Rezgar Amani.

Åland United vinner mot FC Honka

Anna Tamminen efter vinsten mot FC Honka
I den övre slutspelsserien vann Åland United mot FC Honka på bortaplan med 0-3. Målskyttar blev Isabella Mattsson gånger två och Sara Nordin.

Jomala IK vinner mot tabelljumbon

I herrfotbollens division tre vinner Jomala IK på bortaplan med 0-2 mot RaiFu.

IFK Mariehamn vinner första träningsmatchen

IFK Mariehamns hemvändare Carl-Erik Nyqvist
Hockeyherrarna i IFK Mariehamn välkommnade Norrtälje IK till Islandia. 5-4 skrivs slutresultatet till när domaren blåser av matchen.