Publicerad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:38Uppdaterad: söndag, 27 januari, 2019 - 17:42
  • Älta fick jubla fyra gånger på kort tid i början av matchen mot IFK. Foto: Malin Lundberg.

Fyra mål på sex minuter stjälpte IFK

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade helgens andra hemmamatch då man på söndagen föll med 3-5 mot Älta IF.

Efter en mardrömsstart på matchen där IFK släppte in fyra mål på drygt fem minuter var uppförsbacken för brant och Grönvitt lyckades aldrig ta ikapp Ältas försprång.

IFK:s forward Robin Englund säger att hemmalaget trodde att matchen mot Älta skulle bli lättare än vad den blev, särskilt med tanke på att man länge höll jämna steg mot serieledarna Gnesta i lördagens match som till blev en förlust med 2-4 efter att Gnesta gjort sista målet i öppen kasse.
- Vi spelade kanske säsongens bästa match mot Gnesta och jag tycker vi var värda en poäng. Vi var bra i går och trodde att det skulle gå lätt i dag, kanske att vi därför fuskade lite i vårt spel och då blir det lätt att motståndarna gör mål, säger Robin Englund.

Englund hoppas fortfarande att IFK ska kunna nå playoff till division 2.
- Vinner vi allt vi har kvar så är vi med i racet, säger han.

IFK:s mål mot Älta gjordes av Niklas Kerwien som satte 1-5 i mitten av andra perioden, sedan gjorde Niklas Manselin 2-5 i mitten av sista perioden och Otto Silfver fastställde slutresultatet 3-5 i matchens 56:e minut.

Inkommande helg har IFK dubbla hemmamatcher igen, på lördagen mot Lidingö Vikings HC och på söndagen mot Södertälje Pojkarnas AIF.