Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 november, 2022 - 14:09Uppdaterad: onsdag, 23 november, 2022 - 15:18
  • Saara Norrgrann, förbundstränare, Henrika Backlund, generalsekrterare och Tarja Krum, hållbarhetschef. Bild: FSI

FSI får jämställdhetspris

Finlands Svenska Idrott, FSI, är årets huvudprismottagare för Undervisnings- och Kulturministeriets jämlikhetspris år 2022.

Undervisnings- och Kulturministeriet delar årligen ut pris för föredömligt arbete för att främja jämställdheten inom idrotten.

Motiveringen till utmärkelsen är att Finlands Svenska Idrott arbetar strategiskt för att öka jämställdheten, har utsett tillräckliga resurser och utnämnt ansvarspersoner för arbetet och har lyckats förankra jämställdhetsarbetet att gälla såväl styrelse som personal. FSI:s jämställdhetsplan, som fick fulla poäng i UKM:s bedömning, har förverkligats på ett förtjänstfullt sätt och förbundet visar en stark utvecklingsanda. Enligt Undervisnings- och kulturministeriet fungerar FSI som ett föredömligt exempel för övriga idrottsorganisationer och för hela idrottskulturen i Finland.

- Vårt uttalade mål har varit att vara en ledstjärna för jämställdhetsarbetet på idrottsfältet. Jag är så glad för att vi lyckats med det arbetet och för att få ett så fint erkännande för den insats som vi gjort för hela idrotten, skriver Henrika Backlund, generalsekreterare för FSI, i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »