Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 10 mars, 2018 - 11:06Uppdaterad: lördag, 10 mars, 2018 - 14:11
  • Spelande tränaren Gustav Mörn gjorde fem mål i första matchen. Arkivfoto

Fram kryssade i andra

IF Fram har tagit tre av fyra möjliga poäng så här långt under den avslutande dagen i innebandyns division 3.

I dagens andra match blev det 2-2 mot SC Toivo efter att IFF kvitterat två gånger om. Först var det Julius Jakobsson som satte 1-1 och Gustav Mörn slog dit 2-2, som alltså blev slutresultatet.
I den första matchen gjorde laget vad som krävdes mot seriejumbon Pargas IF, även om det var trögt i starten. IFF vann med 10-6, men det var först i slutet av den andra perioden som maskineriet kom igång. Då lag Fram under med 3-6, men innan den andra perioden var slut hade IFF kommit ikapp och i början av den tredje gjorde dom ett ryck och säkrade två poäng.
Spelande tränaren Gustav Mörn steg fram och tog ansvar genom att han gjorde hälften av målen, dom övriga målskyttarna var Simon Sjöström, Luka Helén, Tommy Lundberg, Peter Rikberg och Joel Hägerstrand.

I och med dom här poängen ligger IFF på sjunde plats, vilket är kvalplats för att försvara serieplatsen. Dom har ytterligare en match idag innan serien är slut, dåt ska dom möta TVA som just nu har en poäng mindre än IFF. Närmast under strecket finns KemKi, med två poäng mindre än IFF och TVA. Och dessutom möts just KemKi och TVA senare idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »