Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 18:57Uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 14:58

Första testet för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 i fredagens träningsmatch mot IFK Mariehamns P04.

Åland Uniteds tre nyförvärv Anna Westerlund, Tiia Peltonen och Phoenetia Browne fick debutera i Eckeröhallen där de spelade hela matchen.

Efter 19 minuter skapade ÅU lagets första målchans och då blev det mål direkt. Phoenetia Browne slog med sin första beröring ett mycket fint inlägg mot bakre ytan där Mikaela Frondelius dök upp helt obevakad och satte 1-0.

Matchen som spelades 2x40 minuter slutade 1-1 sedan IFK kvitterat några minuter före pausvilan.

Tränare Samuel Fagerholm var rätt nöjd med matchen som sådan.
- Det syntes så klart både ovana och ringrost. Motståndet var dock perfekt att träna mot i detta skede och klara punkter som vi behöver jobba med framgick. Speciellt i andra halvlek kom vi stundtals upp till lite av den kvalitet jag hoppas vi kan ta med oss och bygga årets lag kring, säger han till klubbens hemsida.