• Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 18:57, uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 14:58

Första testet för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 i fredagens träningsmatch mot IFK Mariehamns P04. 

Åland Uniteds tre nyförvärv Anna Westerlund, Tiia Peltonen och Phoenetia Browne fick debutera i Eckeröhallen där de spelade hela matchen.

Efter 19 minuter skapade ÅU lagets första målchans och då blev det mål direkt. Phoenetia Browne slog med sin första beröring ett mycket fint inlägg mot bakre ytan där Mikaela Frondelius dök upp helt obevakad och satte 1-0.

Matchen som spelades 2x40 minuter slutade 1-1 sedan IFK kvitterat några minuter före pausvilan.

Tränare Samuel Fagerholm var rätt nöjd med matchen som sådan.
- Det syntes så klart både ovana och ringrost. Motståndet var dock perfekt att träna mot i detta skede och klara punkter som vi behöver jobba med framgick. Speciellt i andra halvlek kom vi stundtals upp till lite av den kvalitet jag hoppas vi kan ta med oss och bygga årets lag kring, säger han till klubbens hemsida.

Fler Sport

Bågskyttar tävlade i Åbo

Vid en bågskyttetävling i Åbo i helgen kom Daniele Rolfi på fjärde plats i elitklassen och Petri Allinen kom trea i M50-klassen.

Danielsson vann skidpremiären

Jerry Danielsson
24 skidåkare kom till start när säsongens första tävling arrangerades i spåret vid banan i Jomala. 14 barn och 10 seniorer tog sig an olika sträckor.

Holmström tvåa i Helsingfors

Isac Holmström kom på andra plats i en tävling över 10 km i Vichtis idag söndag.

IFK hockey förlorade mot Spånga

Efter segern igår i Alltrean kunde IFK Mariehamn inte ladda om till söndagens bortamatch mot Spånga IS som vann med 10-4.

IFK vann över Ekenäs

Lagkapten Daniel Sjölund och tränaren Peter Lundberg
IFK Mariehamn vann vinters första träningsmatch som spelades över 90 minuter när division 1-laget Ekenäs IF besegrades med 2-0 i Eckeröhallen inför knappa 300 personer på lördagskvällen.

IFK hockey vann i förlängning

Efter förra helgens stora förluster kunde IFK Mariehamns hockeylag vända trenden och vinna över Älta IF på bortais i Alltrean.

Fellman körde ankarsträcka

Skidskytten Jenny Fellman har det aningen tungt på skyttevallen just nu med en hel del bommar under den senaste tiden. Idag fick hon köra ankarsträckan för Finland när världscupen hade stafett i tyska Ruhpolding.

Sara Wiss siktar mot öspelen

Sara Wiss
Förra sommaren gjorde Sara Wiss comeback på löparbanan och nu tar hon sikte på att komma med i den åländska friidrottstruppen som ska vara med i öspelen i Gibraltar inkommande sommar.

ÅU fick licens, mästaren PK-35 blev utan

Igår fick Åland United sin ligalicens för det här året godkänd av Finlands bollförbunds ligalicenskommitté.