• Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 18:57, uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 14:58

Första testet för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 i fredagens träningsmatch mot IFK Mariehamns P04. 

Åland Uniteds tre nyförvärv Anna Westerlund, Tiia Peltonen och Phoenetia Browne fick debutera i Eckeröhallen där de spelade hela matchen.

Efter 19 minuter skapade ÅU lagets första målchans och då blev det mål direkt. Phoenetia Browne slog med sin första beröring ett mycket fint inlägg mot bakre ytan där Mikaela Frondelius dök upp helt obevakad och satte 1-0.

Matchen som spelades 2x40 minuter slutade 1-1 sedan IFK kvitterat några minuter före pausvilan.

Tränare Samuel Fagerholm var rätt nöjd med matchen som sådan.
- Det syntes så klart både ovana och ringrost. Motståndet var dock perfekt att träna mot i detta skede och klara punkter som vi behöver jobba med framgick. Speciellt i andra halvlek kom vi stundtals upp till lite av den kvalitet jag hoppas vi kan ta med oss och bygga årets lag kring, säger han till klubbens hemsida.

Fler Sport

Bollförbundet i dialog med Ilves supportrar

Kalle Marttinen och Henrik Hagelberg:
Många Ilves-supportrar riktade sitt missnöje mot IFK Mariehamn efter incidenten då ett antal supportar träffades av ordningsvakternas försvarsspray då de försökt springa in på planen efter slutsignalen i Finlands cup i lördags.

Pettersson tog FM-guld i bänkskytte

Jonas Pettersson:
Jonas Pettersson tog FM-guld i bänkskytte i klassen heavy varmint där man räknar ihop resultatet på skyttet från 100 meter och 200 meter.

Nora Karlsson i juniorlandslaget

Gymnasten Nora Karlsson har blivit uttagen i juniorlandslaget och finns med i truppen ända fram till maj 2020.

Emil Thölix sprang i Habo Challenge

Friidrott: Under Habo Challenge sprang Emil Thölix 100 meter på 10:95, den näst snabbaste tiden i Ålands historia och med godkänd vind på 1,3.

MLK en vinst ifrån att kvala till division 1

Damerna i MLK mötte under lördagen Smash och vann med 2-1. Detta betyder att MLK leder serien med en match kvar att spela. Serievinnaren går till playoff för division 1.

Orienteringsstaffeten Jukola slog deltagarrekord

Världens största orienteringsstafett, Jukola, slog i helgen deltagarrekord med 20618 löpare. IF Åland ställde upp med två lag, ett i herr och ett i damklassen.

JIK kunde inte lyfta sig efter tuff inledning

I herrarnas division tre gästade Jomala IK - PaiHa och det blev en tung förlust för JIK. I mitten av första halvlek lyckas Bruno Ribeiro Kovalski Dionas att göra 1-0 och det är bara början av det målfyrverkeri som Paiha fortsatte med. Matchen slutar 4-2.

Utredning startad efter cupfinalen

Efter att lördagens cupfinal mellan IFK Mariehamn och Ilves hade blåsts av försökte ett flertal Ilves-supportrar att ta sig in på plan. Finlands Bollförbund har nu i ett pressmeddelande gått ut med att en utredning kommer att påbörjas.

Påvals vinner Alandia Grand Prix i olympisk skeet

Marcus Påvals
Alandia Grand Prix i både nationell pch olympsik skeet avgjordes i helgen. I den olympiska skeeten blev det trippel åländskt på pallen.