• Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 18:57, uppdaterad: söndag, 13 januari, 2019 - 14:58

Första testet för Åland United

Fotboll: Åland United spelade 1-1 i fredagens träningsmatch mot IFK Mariehamns P04. 

Åland Uniteds tre nyförvärv Anna Westerlund, Tiia Peltonen och Phoenetia Browne fick debutera i Eckeröhallen där de spelade hela matchen.

Efter 19 minuter skapade ÅU lagets första målchans och då blev det mål direkt. Phoenetia Browne slog med sin första beröring ett mycket fint inlägg mot bakre ytan där Mikaela Frondelius dök upp helt obevakad och satte 1-0.

Matchen som spelades 2x40 minuter slutade 1-1 sedan IFK kvitterat några minuter före pausvilan.

Tränare Samuel Fagerholm var rätt nöjd med matchen som sådan.
- Det syntes så klart både ovana och ringrost. Motståndet var dock perfekt att träna mot i detta skede och klara punkter som vi behöver jobba med framgick. Speciellt i andra halvlek kom vi stundtals upp till lite av den kvalitet jag hoppas vi kan ta med oss och bygga årets lag kring, säger han till klubbens hemsida.

Fler Sport

IFK möter Lahti i cupen

Tränaren Peter Lundberg intervjuas:
IFK Mariehamn lottades att möta FC Lahti i kvartsfinalen i finländska cupen och det är IFK som har hemmamatch och den ska spelas den 30 eller 31 mars.

JIK föll mot Uppsala

Volleyboll: Jomala IK:s herrar föll hemma mot serieledarna Uppsala med 0 - 3 (17-25, 22-25, 24-26) under söndagen.

Louise Alm vann vintercupen

Orientering: Under söndagen avgjordes den tredje och sista deltävlingen i vintercupen i orientering i Finström. Louise Alm blev slagen av Frans Erlandsson med en sekund, men tog ändå hem den totala cupsegern.

MLK föll i division 1-kval

Tennis: MLK:s tennisherrar förlorade söndagens kvalmatch till division 1 mot SVS, Savonlinnan Verkkopalluseura med 1-3 i matcher.

Sent inhopp för Engman

Fotboll: Adelina Engman fick nöja sig med ett sent inhopp i Chelseas segermatch borta mot Durham i damernas FA-cup.

Alandia sailing team sjua i Monaco

Segling: Alandia Sailing team tävlade i helgen i den femte deltävlingen av Monaco Sportboat Winter Series där laget slutade sjua i deltävlingen av 44 tävlande lag.

Åländskt silver och guld i SFSM

Skytte: SFS-mästerskapen i rörliga mål 10 meter sköts i Kokonhallen i Borgå i helgen där det blev åländskt guldjubel.

Våsc vände underläge till seger

Innebandy: Våsc vann lördagens hemmamatch mot Enköpings IBK U med 3-2. Våsc som ligger på fjärdeplats i division 4 har dock meddelat att man avstår både kval och uppflyttning.

IFK-mästerskap i 100-årings regi

Bowling: Bowlingsektionen inom 100 årsjubilerande IFK Mariehamn ordnade i helgen IFK-mästerskap med gästande deltagare från Åbo IFK, Vasa IFK och Helsingfors IFK.