• Scott Beeks. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Tarek Hamza förstärkte JIK-försvaret. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Frans Erikslund hade en lång tävlingsdag, med ÅM i styrkelyft efter lunch och match med JIK på kvällen. Foto: Hasse Persson-Bru.
  • Jeremiah Helén låg bakom 2-0-målet. Foto: Hasse Persson-Bru.
Frans Erikslund gladdes åt första segern för säsongen.
Publicerad: lördag, 27 april, 2019 - 20:26, uppdaterad: lördag, 27 april, 2019 - 20:37

Första segern för FC Åland och JIK

Fotboll: Både Jomala IK och FC Åland tog under lördagen sina första segrar för säsongen. JIK vann med 3-0 mot TPK och FC Åland besegrade Pargas IF med 1-0.

FC Åland kom till spel i Eckeröhallen mot gästande Pargas IF. I matchminut 57 kom segermålet. Daniel Boman gjorde målet i samband med en hörna.

JIK tog emot TPK på Vikingavallen. 1-0 kom just före pausvilan genom Lucas Eriksson. 2-0 kom just efter pausvilan genom Jeremiah Helén. Senare bjöd gästerna på ett självmål och JIK, förstärkta av IFK Mariehamns-spelarna Marc Nordqvist, Tarek Hamza och Joel Karlström, tog till slut en klar seger.

Fyra omgångar in i division 3 har FC Åland fem poäng, JIK har fyra.

Fler Sport

ÅU får 2.000 euro för silver och brons

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har beslutat att belöna Åland United för deras framgångsrika säsong 2019.

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Peltonen stannar i ÅU

Fotboll: Försvarsspelaren Tiia Peltonen har förlängt sitt kontrakt med Åland United och är därmed klar för sin andra säsong i klubben.

Komet II i topp i Ålandsserien

Andra omgången i Ålandsserien i bowling avgjordes under söndagen. Komet II ligger i topp med åtta vinster och sex förluster med den totala poängen 9441.

Jomala IK bortabesegrade Sollentuna

Volleybollherrarna i Jomala IK vann på bortaplan mot Sollentuna B i Division 1 Norra herrar. Matchen slutade 2-3 i set under söndagen.

IFK föll mot Österåker

Pontus Nylén efter förlusten mot IFK Österåker
Hockey: IFK Mariehamns herrar förlorade hemma på Islandia mot IFK Österåker med 2-4 (0-1, 2-2, 0-1). Lagkaptenen i IFK Mariehamn, Pontus Nylen, sa direkt efter slutsignalen att detta är en match som vi ska kunna vinna men att vi var för ineffektiva framför kassen.

Nora Karlsson tog hem storslam i FSGM

Nora Karlsson
Under lördagen arrangerade Mariehamns Gymnastikförening Finlandssvenska gymnastikförbunds specialmästerskap i Bollhalla. 260 gymnaster tävlade i sex olika klasser. Det tävlades i de fyra olika grenar hopp, barr, bom och fristående.

Rick Ketting blev supportrarnas val

Daniel Sjölund
Rick Ketting fick utmärkelsen "Supportrarnas val" av Grönvita fans under IFK Mariehamns avslutningsmiddag. Under tillställningen har det delats ut diverse priser och utmärkelser till spelare och tränare för deras prestation under den gångna säsongen men även för att visa uppskattning för tiden som de har spenderat i klubben.

Robin Sid vill söka sig vidare

Fotboll: Under IFK Mariehamns avslutningsmiddag offentliggjordes det att Robin Sid vill söka sig vidare och testa sina vingar och pröva nya utmaningar i karriären.