Publicerad: lördag, 8 maj, 2021 - 16:10Uppdaterad: lördag, 8 maj, 2021 - 17:27
  • Monica Hagström gjorde ÅU:s mål. Arkivbild.

Första förlusten för ÅU

Den första förlusten för året i Nationella ligan för Åland United kom mot TiPS på bortaplan på lördagen när hemmalaget vann med 2-1.

Men det var ÅU som tog ledningen i den 29:e minuten när Monica Hagströms inlägg seglade in i den bortre burgaveln. Glädjen över målet blev kortvarig då TiPS kvitterade omgående. Avsparken efter målet spelades en meter framåt till Roosa Ariyo som sköt direkt och Monica Dineson var inte tillräckligt mycket på tårna och bollen smet in under ribban.

Inledningen av den andra halvleken dominerades av hemmalaget och efter drygt fem minuter kom segermålet. Ett inlägg som oturligt förlängdes av ÅU-försvararen Sanni Ojanen och vid bakre stolpen fanns Joanna Tynnilä som enkelt kunde slå in bollen i mål. Bara ett par minuter senare hade TiPS en gyllene chans att utöka ledningen och de hade dessutom ett skott i ribban lite senare.

Det var i stora drag en händelsefattig match där TiPS skapade flest chanser, så sett till det var det en ganska rättvis seger. ÅU hade svårt att skapa några farligheter som skulle ha kunnat resultera i mål.

Matchen spelades i Vanda då Dickursbylagets riktiga hemmaplan med naturgräs inte var redo för spel ännu.

ÅU ligger på tredje plats med sju poäng efter fyra spelade matcher. KuPS, som spelat tre matcher, leder med full pott. De kan utöka ledningen senare i dag då de möter jumbon JyPK.