Publicerad: lördag, 29 juli, 2023 - 18:35
  • MuSa från Björneborg var starkast på Markusböle. Foto: Dan Sjöblom.
  • Olawale Tehe, inlånad från IFK Mariehamn, var återigen tillbaka på fotbollsplanen. Foto: Dan Sjöblom

Förlust för FC Åland - IFK:s Olawale Tehe gjorde comeback efter långvarig skada

FC Åland återupptog i lördags seriespelet i division 3 efter ett kort sommar- och öspelsuppehåll. Musan Salama från Björneborg stod för motståndet och gästerna tog hem alla tre poäng från Åland efter vinst med 3-1.

Musan Salama, MuSa, hade det mesta av bollinnehavet i den första halvleken och kunder göra matchens första mål på straff i den 17:e minuten genom Sami Rantala. Ett resultat som stod sig till paus.

FC Åland spelade upp sig i andra halvlek utan att skapa solklara målchanser. Istället fastnade ett uppspel på en MuSa-spelare och Björneborgslaget kontrade in 2-0 genom Elijah Simeon
Hemmalaget skakade liv i matchen efter att Adam Eriksson nickat in reduceringen på en frispark slagen av Joel Karlström i den 64:e minuten.
Men bara minuter senare slarvade FC Åland och bortalagets Oluwafemi Adeleke satte 3-1, vilket också blev slutresultatet.

FC Åland ligger sexa i tabellen med 16 poäng efter tolv spelade matcher.

I FC Åland-tröjan gjorde IFK Mariehamns anfallare Olawale Tehe comeback efter ett långvarigt skadeuppehåll. Olawale Tehe spelade senast match den 22 oktober förra året då han hoppade in i förra säsongens sista ligamatch mot VPS. På en träning efter att ligaspelet var avslutat skadade han sig så allvarligt att comebacken har dröjt tills nu. Olawale Tehe spelade 67 minuter innan han blev utbytt.
Förutom anfallaren spelade även IFK-spelarna Otto Hautamo, Leo Andersson, Usman Suleman och Arvid Lundberg med FC Åland i lördags.