Publicerad: lördag, 24 september, 2022 - 16:00
  • FC Åland hade få spelare att tillgå i helgen. Arkivbild.

Förlust för FC Åland

Fotboll: FC Åland föll på bortaplan mot Peimari United med 4-2 (1-2) i lördagens division 3-match.

FC Åland åkte till Pemar med få spelare, bland annat med en utespelare i mål, och man hade endast tränaren Daniel Sjölund på avbytarbänken.

Peimari United tog ledningen i den 24:e minuten men FC Åland kunde genom två mål på lika många minuter både kvittera och gå upp i ledning. Bägge målen gjordes av Albin Backholm.
FC Ålands ledning stod sig till pausvilan.

Hemmalaget avgjorde dock matchen tidigt i den andra halvleken. På åtta minuter gjorde Peimari Uniteds Pedro Cascalhuis Diniz ett hat trick och förde upp hemmalaget i en 4-2-ledning som sedan stod sig matchen ut.

FC Åland ligger kvar på tredje plats i tabellen men en poäng upp till serietvåan FC Inter 2.