Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2023 - 22:01Uppdaterad: torsdag, 2 februari, 2023 - 16:25
  • Anders Ingves och Jenna Gestranius. Foto: Owe Sjöblom.

Föreningar vill ha samsyn för bidrag och idrott på lika villkor

Det finns en efterfrågan från idrottsföreningar om en samsyn från kommunerna när det gäller regler och principer för olika bidrag.

I dagsläget kan det kan skilja på datum när ansökningar ska vara inlämnade och olika åldersgränser för när aktivitetsbidrag betalas ut.

- Föreningarna vill ha en förenklad administration och att alla ska behandlas rättvist, oberoende av vilken kommun de bor i, säger Jenna Gestranius, sportchef vid Ålands idrott.

En del kommuner betalar bara aktivitetsbidrag för verksamhet i den egna kommunen, medan det finns många barn och unga som har sin träning i en förening som är registrerad i en annan kommun.

- Här finns det föreningar som har olika träningsavgifter beroende på vilken kommun barnet kommer ifrån och då blir det inte idrott på lika villkor, det är inte det vi vill ha, säger Anders Ingves, ordförande för Ålands idrott.
Nu ska Ålands idrott diskutera med kommunerna om det går att få ihop gemensamma regler och principer och målsättningen är att det ska kunna vara på plats till 2024.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »