Publicerad: lördag, 26 november, 2022 - 17:49
  • Niklas Kerwien(nr 15) gjorde tre mål. Foto: Owe Sjöblom
  • Anton Ekstrand(nr 14) var en av dagens bästa spelare. Foto: Owe Sjöblom

Fjärde raka segern för IFK hockey

IFK Mariehamns ishockeyherrar tog sin fjärde raka seger i division 4 när G/H Hockey besegrade med 9-3 i Islandia inför 217 personer på lördagen.

IFK har inlett årets seriespel på ett imponerade sätt och jumbon G/H Hockey ställde inte till med några större problem trots att de tog ledningen efter drygt sju minuter. Innan den första perioden var slut hade hade IFK både kvitterat och gått till ledning efter två mål av Pontus Nylén och ett av Milton Willford.

Den andra perioden började på samma sätt, gäster gjorde det första målet, men Niklas Kerwien förde upp IFK i en tvåmålsledning igen. G/H Hockey reducerade på nytt och Kerwien svarade med att göra sitt andra mål.

I den tredje perioden var det IFK för hela slanten, Milton Willford gjorde 6-3, sen ökade Anton Ekstrand, Niklas Kerwien och Jesse Kaupinsalo på till slutresultatet 9-3.

IFK toppar tabellen med full pott, tolv poäng efter fyra matcher, SHK Hockey är tvåa med nio poäng. Gimo IF är trea med åtta poäng och en match mindre spelad. Inkommande helg väntar just Gimo IF på bortaplan för IFK:s del.