Publicerad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 20:41Uppdaterad: fredag, 16 oktober, 2020 - 11:09
  • Oskari Forsman höll förlustsiffrorna nere. Arkivbild.

Fjärde raka förlusten för IFK

Trots landskampsuppehåll med möjlighet till vila och att ladda om batterierna blev det förlust för IFK Mariehamn mot Honka i Esbo inför 517 personer. 

Det blev endast 1-0 till hemmalaget och det tack vare IFK Mariehamns målvakt Oskari Forsman som gjorde flertalet fina räddningar. Målet kom efter en hörna där Konsta Rasimus sköt via ett IFK-huvud i mål efter en dyg halvtimme. Bollen hade gått utanför om den inte tagit i huvudet.

Det här var IFK:s fjärde raka förlust och åttonde raka match utan seger. Spelmässigt var Honka klart bättre och borde ha vunnit med större siffror. IFK:s spel såg likadant ut som före uppehållet. Det var mycket som saknades både defensivt och offensivt.

Med tre matcher kvar i grundserien ligger IFK kvar på nionde plats med 20 poäng. TPS är åtta poäng bakom på kvalplats, men då har Åbo-laget två matcher färre spelade. Inkommande söndag tar IFK emot SJK på hemmaplan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »