Publicerad: onsdag, 28 oktober, 2020 - 06:33Uppdaterad: onsdag, 28 oktober, 2020 - 09:26
  • Anna Westerlund gjorde en bra match mot Skottland. Arkivbild.

Finland vann över Skottland

Finland vann den viktiga EM-kvalmatchen mot Skottland med 1-0 i Helsingfors i går kväll.

Segerskytt blev Eveliina Summanen som fick bollen i mål i röran efter en hörna fyra minuter in i den andra halvleken. I den första halvleken var det Skottland som hade initiativet och Åland Uniteds Anna Westerlund hade fullt upp som mittback. I den andra halvleken kom Finland ut betydligt mer aggressiva och det gav utdelning direkt. Efter målet böljade spelet fram och tillbaka och Finland kunde rida ut Skottlands anstormning på slutet.

I och med segern har Finland nu 13 poäng efter fem matcher och leder kvalgruppen. Skottland anses som den största konkurrenten om gruppsegern och de är nu fyra poäng bakom, men med en match mindre spelad. Den 1 december möts lagen igen, men då i Skottland. Sen återstår ytterligare matcher mot Portugal och Cypern innan kvalet är klart och de matchernas spelas i början av 2021.